Korvpallitreeneri pideva vägivalla all kannatanud mängija võttis endalt elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Jaapani spordimaailma raputas õudusttekitav uudis, kui üks Osaka keskkooliõpilane võttis endalt elu, sest tema korvpallitreener karistas teda pidevalt füüsiliselt.

17-aastane noorkorvpallur oli oma keskkoolimeeskonna kapten. 47-aastane treener lõi noormeest mängude ja ka treeningute ajal korduvalt. Korvpallur oli oma emale eelnevalt rääkinud, et treener lööb teda 30-40 korda päevas.

Lõpuks ei suutnud mängija sellist karistamist taluda ning poos end pärast järjekordset vägivallajuhtu üles. Treener põhjendas oma käitumist järgmiselt: «Üritasin teda niimoodi paremini üles kütta.»

Jaapani spordis on füüsiline karistamine kahjuks üsna tavaline asi. 2009. aastal mõisteti sumotreener Junichi Yamamoto kuueks aastaks vangi, sest ta käskis kolmel õpilasel treeningul 17-aastast sumomaadlejat pesapallikurikatega peksta. Noormees suri saadud vigastustesse.

Ka USA pesapalliliigas mänginud Masumi Kuwata tunnistas, et temagi pidi Jaapanis oma treeneri rasket rusikat tundma. «Ma ei usu, et selline karistus teeb sportlase tugevamaks või motiveerib teda rohkem pingutama,» rääkis Kuwata timescolonist.comi vahendusel. «Jaapanis mängides ei möödunud päevagi ilma, et treener poleks mängijaid löönud. Loodan, et see kurb uudis sunnib Jaapani spordijuhte midagi ette võtma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles