Leedu portaal peab hooaja suurimaks sensatsiooniks Siim-Sander Vene koduklubi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene
Siim-Sander Vene Foto: Peeter Langovits

Tuntud Leedu veebileht Krepsinis.net analüüsis Leedu korvpalliliiga esimest poolaastat ja jõudis järeldusele, et suurima sensatsiooni on valmistanud Eesti koondislase Siim-Sander Vene koduklubi Prienai.

Korvpalliportaali arvates on Leedu meistriliigat täisedu 11 võiduga juhtiv Prienai esimese poolaasta esitused olnud lihtsalt fenomenaalsed, kuna vastastest on üle oldud keskmiselt 24 punktiga, kirjutab basket.ee.

Seetõttu ei ole ka midagi imestada, et Euroopa ühe tugevaima korvpalliriigi Meistriliiga senise hooaja silmapaistvamaks mängijaks kerkis just Prienai 22-aastane liider Gediminas Orelikas.

200 cm pikkune ääremängija on hea visketabavuse (kahesed 74,5%, kolmesed 43 % ja vabavisked 87%) juures kerkinud Leedu liiga parimaks punktikütiks (keskmiselt 18,9 punkti). Lisaks on ta kogunud keskmiselt ka 4,8 lauapalli ja 2,9 resultatiivset söötu.

Leedu liiga kahe viimase hooaja pronksimeeskonna edus on tähtsat rolli mänginud ka Vene, kes on senise hooaja jooksul kogunud keskmiselt 11,5 punkti, 6,3 lauapalli ja 2,6 resultatiivset söötu.

Nende näitajatega on eestlane Leedu liiga skooritabeli 22. mees, parimate lauavõitlejate edetabeli kuues ja korvisöötjate edetabelis 17. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles