Uskumatu ebaõnn: pärast mitmeid operatsioone võistlustulle naasnud tennisist lahkus väljakult ratastoolis

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brian Baker lahkus Austraalia lahtistel meistrivõistlustel väljakult ratastoolis.
Brian Baker lahkus Austraalia lahtistel meistrivõistlustel väljakult ratastoolis. Foto: SCANPIX

Erinevate vigastuste tõttu ligi kuus aastat tipptennisest eemal olnud Brian Bakeri n-ö teine karjäär liikus üha ülesmäge, paraku tabas teda täna järjekordne tagasilöök – elus esimest korda Austraalia lahtistel meistrivõistlustel mänginud 27-aastane ameeriklane vigastas teise ringi kohtumises kaasmaalase Sam Querry vastu mängides põlve ja lahkus väljakult ratastoolis, ees ootab vähemalt neljakuuline vigastuspaus.

Baker võitis 20. asetatud Querrey vastu avaseti 7:6 (2), teise seti alguses aga vajus ta ühtäkki väljakule, haaras parema jala põlvest kinni ning karjus valust. Seejärel lonkas Baker vaevaliselt oma pingini, pärast arstlikku ülevaatust oli ta sunnitud Querreyle andma loobumisvõidu ning ta viidi ratastoolis väljakult minema. Pealtvaatajad tunnustasid Bakerit aplausiga ning üks naisterahvas hüüdis: «Ära anna alla, Brian!»

Turniirikorraldajate sõnul diagnoositi Bakeril põlvemeniski rebestus ning paranemiseks kulub umbes neli kuud.

2003. aastal oli Baker juunioride maailma edetabelis 2. kohal, jõudis Prantsusmaa lahtiste noorteturniiril finaali ning võitis ühe mainekama noorteturniiri Orange Bowli. 2005. aastal üllatas toona 20-aastane Baker paljusid, alistades US Openi avaringis 9. asetatud Gaston Gaudio, kes oli aasta varem võitnud Prantsusmaa lahtised. Teises ringis kaotas ta belglasele Xavier Malisse’ile ning see jäi tema viimaseks matšiks suure slämmi turniiril enne mulluseid Prantsusmaa lahtisi – noormees, kellele ennustati suurt tulevikku, pidi nelja aasta jooksul käima viiel operatsioonil.

«Ta on viimane inimene, kes midagi sellist väärib,» tundis Querrey oma kaasmaalasele kaasa. «Ta teeb kõike õigesti, hoolitseb oma keha eest. Ta tahtis lihtsalt tipptennisesse tagasi tulla. Ja nüüd juhtus selline asi. Totaalne ebaõnn.»

Bakeri muinasjutuline tagasitulek suurde tennisesse haaras eelmisel kevadel paljusid – aprilli lõpus tähistas ta oma 27. sünnipäeva, võites USAs Savannah’s peetud Challengeri turniiri, millega teenis vabapääsme Prantsusmaa lahtiste põhitabelisse. Enne Pariisi sõitmist osales ta n-ö soojendusena ATP turniiril Nice’is, kus pidi alustama kvalifikatsioonist, kuid jõudis finaali, seejuures polnud ta kunagi varem ATP turniiril 2. ringist kaugemale jõudnud. Eelmise aasta Wimbledonis 4. ringi jõudnud Baker on pooleteise aastaga maailma edetabelis jõudsalt tõusnud, 2011. aasta juulis pääses ta pärast pikki aastaid taas edetabelisse, 1759. positsioonile, praegu paikneb ta 57. real.

«Tal on viimase kuue-seitsme aasta jooksul olnud palju ebaõnne, aga ma usun, et vahet pole, kaua tal nüüd paranemiseks kulub, ta tuleb ikka tagasi ja jätkab sealt, kust pooleli jäi,» sõnas Querrey. «Ta on andekas mängija. Vahet pole, mis juhtub, ta tuleb tagasi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles