Ootamatud mõõnad halvavad Pärnu mängu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Pärnu keskmängija Rain Raadiku üks vähestest hiilgehetkedest. Enamik viskeid läks mööda.
Pildil on Pärnu keskmängija Rain Raadiku üks vähestest hiilgehetkedest. Enamik viskeid läks mööda. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu korvpallimeeskond sai Balti liigas lüüa Läti klubilt Riia Baronsilt.

«Olen pettunud, selle mängu oleks pidanud võitma,» tõdes Pärnu korvpallimeeskonna peatreener Priit Vene pärast eile õhtul Balti liigas Riia Baronsilt saadud kaotust 52:61. Võitluses edasipääsu eest Balti liiga vahegrupist andis see allajäämine valusa tagasilöögi. Pärnu on kaotanud mõlemad senised vahegrupi kohtumised.

Baronsi poolel tegi kõige rohkem pahandust ameeriklane Tyler Cain. Mullu Riia VEFis pallinud mees viskas 18 punkti ja võttis 19 lauapalli. «Korvi alt lõhuti meid ära, kuid selleks pidid vastased kuidagi palli sinna toimetama… Mäng oli füüsiliselt terav ja tuleb tunnistada, et meid suruti ära,» viitas Vene kaotuse põhjustele.

Vene ei osanud allajäämisele head seletust leida. Ühe võimaliku põhjusena viitas ta vahegrupi esimesele kohtumisele, kui võõrsil kaotati Panevežysele. «See võit oli lähedal, võimalik, et nüüd mõeldi taas liialt võitmisele,» arvas ta.  

Viimasel ajal vägevaid esitusi pakkunud Pärnu tsenter Rain Raadik tõi seekord nigela visketabavuse juures vaid üheksa punkti. Suure ääre kohal tegutsenud Kristjan Kitsing piirdus aga sootuks nulliga. Venet häiriski just korvialuste visete halb tabavus. Samas kaotati punkte ka vabaviskejoonel, kus näiteks Raadik tabas seitsmest üritusest vaid korra.

«Hooaja jooksul on meeskonna mäng paranenud, kuid ikka tulevad sisse üksikud ärakukkumised – nagu täna Kitsing oma null punktiga,» lausus Vene. «Vastastel mängis Cain sama positsiooni ja just see ongi koht, kust joont tõmmata. Ärakukkumised on tingitud sellest, et need mehed pole kunagi üheski klubis mänginud stabiilset täishooaega. Vastasel korral ei mängiks nad aga ilmselt Pärnus.»  

Korvpall

Balti liiga

KK Pärnu – Riia Barons 52:61

Pärnu: Raap 20, Raadik 9, 13 lp, Matulionis 8, Peciukevicius 7, Evart, Härmasalu 2.

Eesti meistriliiga

Tartu Rock – TTÜ  74:64

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles