Kevin Korjus lõi käed tuttava Koiraneni tiimiga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus
Kevin Korjus Foto: Liis Treimann

Vormelisõitja Kevin Korjuse lähitulevik on viimaks selge – eestlane võistleb uuel hooajal GP3-sarjas talle juba tuttavas Koiranen Motorsportsi meeskonnas.

Korjuse mänedžeri Raivo Tamme sõnul jäi lõplikule sõelale kaks meeskonda, Koiraneni kõrval peeti läbirääkimisi ka Iirimaa lipu all võistleva Status Racinguga. «Koiranen on selles sarjas küll uustulnuk, kuid tagasiside ja koostöö nendega on Kevinile parem ning tunnistan, et ma ise tunnen end nendega suheldes samuti paremini,» tõi Tamm välja veel ühe aspekti.

Just Koiraneni värvides krooniti Korjus 2010. aastal vormel-Renault 2.0 sarjas meistriks. Eestlane võitis toona 16 etapist koguni üheksa ja võttis sarjavõidu ülikindla eduga Luciano Bacheta ees. «Koiranenis on ees hulk tuttavaid inimesi, kellega on lihtsam läbi saada kui päris võõrastega. Mullu tekkis selles osas mõningaid probleeme,» viitas Tamm Tech1 meeskonnale, mille värvides Korjus kaks aastat vormel-Renault 3.5 sarjas kihutas.

Ehkki Koiraneni meeskond teeb tänavu GP3-sarjas debüüdi, on 1997. aastal vendade Marko ja Jari Koiraneni asutatud tiim madalamates vormelisarjades juba kogenud tegija. Tunamullu saadi näiteks Renault’ 2.0 sarjas meeskondlik esikoht, ehkki Carlos Sainz jr ja Daniil Kvjat pidid sõitjate arvestuses tunnistama Robin Frijnsi üleolekut.

Korjuse uued kaaslased – GP3s on kõik tiimid kolmeliikmelised – pole veel selgunud, kuid Tamme sõnul on väljavaated Korjusele positiivsed. «Läbirääkimised käivad Aaro Vainioga ja kui tema tuleks, oleks Kevin väga rahul, sest tegu on tugeva sõitjaga, kelle kõrval hea areneda. Kolmanda sõitjana on räägitud Patrick Kujalast, aga tema jääb Kevinile suure tõenäosusega selgelt alla,» sõnas Tamm mullu Renault’ 2.0 sarja 23. kohaga lõpetanud soomlase Kujala kohta. 19-aastane põhjanaaber Vainio võistles Lotuse värvides GP3-sarjas ka mullu ning sai 4. koha, võites ühe etapi.

Tamme sõnul töötab ta ka võimaluse kallal, et Korjus pääseks starti mõnel AutoGP-sarja etapil. Hooaja eelarve on aga sisuliselt koos ning jätkub ka koostöö mänedžerfirmaga Gravity. «Vahe mullusega on vaid selles, et nende poolt ei tule ülima tõenäosusega mingit rahastust,» märkis Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles