EOK värske peasekretär Siim Sukles: loodetavasti suudan vajadusel enda silmas palki näha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sukles.
Siim Sukles. Foto: Andres Haabu / Postimees

Äsja kultuuriministeeriumi kantsleri ametist lahkunud Sukles, kes töötas Eesti Olümpia­komitees Tiit Nuudi presidendiajal ehk enam kui kümne aasta eest tegevjuhina, sai EOK presidendilt Neinar Selilt pakkumise esmaspäeval.

«Neljapäevaks otsustasin, et saan oma teadmiste ja kogemustega kaasa aidata Eesti spordiliikumise arendamisele. Oma kogemusest tean, et Eesti sport ja EOK on üks paremini toimiv vabakond,» lausus Sukles. «Otsus ei tulnud kergelt, aga varasemad ametid on mulle näidanud, et elus peab kõigeks valmis olema. Samas oli mul pakkumisi ka riigisektorist, erasektorist ja kohalikult omavalitsuselt.»

Juba tänasest uude ametisse asuva Suklese sõnul võib varasemat seotust EOKga vaadata nii plussi kui ka miinusena. «Ühelt poolt on muidugi kergem, kui tuttavad inimesed on ees. Samas on abiks see, et ma olin pikalt küll spordiga seotud, kuid sellest ikkagi eemal. See aitab uude ametisse asuda värskema pilguga. Loodetavasti suudan vajadusel ikka enda silmas palki näha!»

Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli sõnul oli Suk­lese valimine loogiline. «Mul on hästi hea meel vaatamata sellele, et Siim algul ei tahtnud karjääri mõttes käidud kohta tagasi liikuda. Pall oli aga tema käes ja mul on väga hea meel, et see äratundmine saabus vastastikuselt. Kõige kiiremini saab sisulist tööd ju alustada ikkagi sellega, kes süsteemi tunneb,» rõhutas Seli.

Suklese ametisse nimetamine toimus väga ruttu. «Kõik läks väga üksmeelselt ja kiirelt. Spordirahvas tunneb Siimu ja teab, et temaga on hea suhelda. Samuti on ta kursis presidendi platvormiga ja ma usun, et me oleme hea tandem,» ütles Seli.

Presidendil jagus häid sõnu ka ülejäänud viiele kandidaadile. «Mul on hea meel, et neil oli julgust konkureerida. Mitu nime tuli hoida enda teada, arvestades, et neil oli juba töökoht olemas, ja ettevõtjana ma tean, mis pilguga sellele vaadatakse. Ka arvatakse sageli, et valimised on ette otsustatud – spekulatsioone oli palju ja ei usaldatud seda, et meil tõepoolest ongi aus konkurss. Kuid usutavasti mõistavad ka teised kandidaadid, et praegune valik on meile kõige kergem,» lausus ta.

Samuti avaldas Seli usku, et kandideerijad jäävad spordijuhtimisega senisest tihedamalt seotuks. «Eriti need, kes polnud seni spordis nii põhjalikult sees, tegid väga põhjaliku ettevalmistuse. See oli kindlasti väga värskendav protsess,» nentis Seli.

Suklese lähiplaanides on esmalt tutvumine tänavuse aasta eelarvega ja mulluse majandusaasta aruande koostamine, kuid uuel peasekretäril on ka selge, kust king alustuseks kõige rohkem pigistab. «Ehk on seni liiga kitsalt keskendutud olümpiaaladele – või vähemalt on nii välja paistnud. Meie jaoks on aga olulised ka mitteolümpiaalad ja neile tahaksingi lähiajal rohkem tähelepanu pöörata,» sõnas Sukles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles