Dopinguskandaal: tippklubi arstid ostsid kuue aasta jooksul keelatud aineid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Real Sociedadi jalgpallurid (pildil olevad mehed pole dopinguskandaaliga seotud).
Real Sociedadi jalgpallurid (pildil olevad mehed pole dopinguskandaaliga seotud). Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpalliklubi Real Sociedad ekspresident Inaki Badiola väidab, et enne tema ametiaega tegelesid klubi arstid kuue aasta jooksul süstemaatiliselt keelatud ainete ostmisega.

Badiola lausus veebilehele AS.com, et klubi lõpetas Eduardo Escobari ja Antxon Gorrotxategiga 2008. aastal koostöö, kuna avastas maksed, millega oli tasutud keelatud ainete nimekirjas olevate vahendite eest. «Nad omandasid aineid, mis olid keelatud. Kuid minu ametiajal ehk aastatel 2008-2009 midagi kahtlast ei toimunud,» ütles Badiola.

Tema sõnul ühtegi mängijat uurima ei hakatud. «Me ju ei tea, kas kõik neist on üldse dopinguainetega kokku puutunud. Ühtegi nime ei nimetatud, meie uurimine oli suunatud vaid arstide vastu,» põhjendas Badiola.

Lisaks leidis Badiola, et jalgpallimaailm pigistab dopinguteema suhtes lubamatul moel silma kinni. «Doping pole jalgpallis nii oluline kui näiteks rattasõidus, aga süsteem on halvasti korraldatud. Dopingutarbimine on kontrollidest kaugel ees, arstid suudavad seda suurepäraselt varjata. Näiteks uriiniproovidest pole ju võimalik isegi EPOt tuvastada. See näitab ükskõiksust ja soovimatust ala puhastada,» kritiseeris Badiola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles