Venemaal koheldakse olümpialinna ehitavaid võõrtöölisi ebainimlikult

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotši olümpiapark.
Sotši olümpiapark. Foto: SCANPIX

Sotši olümpiaparki ehitavaid võõrtöölisi kasutatakse ära - neile ei maksta tihti palka ja töö- ning elamistingimused on ebainimlikud.

Inimõiguste eest võitlev organisatsioon Human Rights Watch kirjutas tulevase olümpialinna võõrtööliste olukorrast oma hiljutises raportis, Venemaa võimud lükkasid aga kõik süüdistused ümber.

Raportis kirjutati, et ligi 16 000 mujalt riiki saabunud tööotsijat koheldakse Sotšis väga halvasti. Raport põhines 66 töölise ütlustel. «Inimesed teevad tööd, aga palk jääb saamata ja siis lahkutakse ning asemele tulevad uued,» kirjeldas üks neist kohapeal valitsevat olukorda.

Tööandjad ei vormista tihti ka töötajate dokumente korrektselt ja nii saavad neist sisuliselt illegaalid. Kui keegi töölistest oma olukorra üle nuriseb, ähvardatakse nad aga migratsiooniametile välja anda.

Hiljuti külastas Sotšit taas Venemaa president Vladimir Putin ja temaga kaasas olnud asepeaminister Dmitri Kozak kommenteeris olukorda järgmiselt: «Seni pole olnud piisavalt palju kaebusi, et sellist rahvusvahelist raportit koostada. On selge, et võõrtööliste elu pole kerge ei siin ega Moskvas, aga ma ei saa öelda, et inimeste õigusi oleks massiliselt rikutud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles