Raseduse kohta valetanud olümpiasportlane sai eluaegse võistluskeelu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carolina Borges Londoni OMi avatseremoonial.
Carolina Borges Londoni OMi avatseremoonial. Foto: SCANPIX

Portugali Olümpiakomitee otsustas määrata purjelaudurile Carolina Borgesile eluaegse võistluskeelu, kuna ta varjas oma rasedust.

Borges valiti 2012. aasta Londoni OMiks Portugali koondisesse, kuid starti ta siiski ei jõudnud. Enne võistluste algust saatis ta Portugali Olümpiakomiteele kirja, et ta ei saa starti asuda haiguse ja isiklike probleemide tõttu, kirjutab AFP.

Kuna meditsiiniline personal ei suutnud Borgest leida, siis tema akrediteering tühistati. Portugali Olümpiakomitee teatas pärast sisejuurdlust, et Borges ei saa enam kunagi Portugali esindada, kuna ta varjas ametnike eest oma rasedust.

Borges soovis Londonisse sõita, kuna tema abikaasa Mark Mendelblatt võistles olümpiamängudel USA koondise ridades. Seega soovis ta oma elukaaslasega koos olla ja Portugali Olümpiakomitee kulude ja kirjadega Londonisse sõita.

2004. aasta Ateena olümpiamängudel esindas Borges veel Brasiiliat, kuid hiljem asus ta juba Portugali koondise ridadesse.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles