Fotod: moslemid palganud Iisraeli jalgpalliklubi peakorter pandi põlema

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jerusalemi Beitari põlenud klubihoone.
Jerusalemi Beitari põlenud klubihoone. Foto: SCANPIX

Iisraeli jalgpalliklubi Jeruusalemi Beitari peakorter pandi radikaalsete fännide poolt protestiks põlema, sest klubi palkas kaks moslemist mängijat.

Klubi fännid, kes on tuntud parempoolsete poliitiliste vaadete poolest, reageerisid koheselt, kui klubi teatas Venemaa kõrgliigast ostetud Zaur Sadajevi ja Džabrail Kadaevi hankimisest, vahendab Soccernet.ee.

Järgmisel mängul oli kuulda mitmeid rassistlike hüüdeid ja fännid rullisid lahti ka plakatid, mis väitsid, et «Beitar jääb alati puhtaks».

Klubi peakorteri otsustasid fännid süüdata mõned tunnid pärast seda, kui fännidele esitati 27. jaanuari mängus kõlanud rassistlike hüüete eest süüdistus. Tulekahjus sai kõvasti kannatada muuseum, kus olid teiste seas karikad ja ajaloolise tähtsusega särgid.

Beitari klubi vene-iisraeli päritolu omanik Arkady Gaydama teatas aga, et palkab sellegipoolest mõlemad Tšetšeenia päritolu mängijad ja väike grupp radikaale ei esinda terve riigi vaateid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles