Kuue patustaja seas on ka kergejõustiku olümpiavõitja

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vereproovid dopingukontrollis
Vereproovid dopingukontrollis Foto: Reuters / Scanpix
Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) teatas eile, et kordustestide tulemusena avastati Pekingi olümpiamängudelt veel kuus dopingupatust. Eesti sportlasi nende seas ei ole.

ROK pole soostunud veel vahele jäänud sportlaste nimesid avaldama, samuti pole kinnitatud, mis aladega patustajad tegelesid, kirjutab Telegraph.

Väidetavalt on kuuest vahele jäänud sportlasest kolm kergejõustiklased, kellest üks võitis Pekingis ka kuldmedali. Sama allika kohaselt patustasid ka kaks jalgratturit, sealhulgas üks medalivõitja. Itaalia meedia andmetel on selleks sportlaseks Davide Rebellin. Kuues dopingut tarvitanud atleet on tõstja.

«Täiendavad analüüsid peaksid saatma sõnumi, et kõik valemängurid jäävad varem või hiljem vahele,» sõnas ROKi meditsiinikomisjoni esimees Arne Ljungqvist.

Sihtasutuse Eesti Antidopingu testijuhi Gea Muru sõnade kohaselt eestlasi patustajate hulgas pole.

«Meile ei ole ühtegi teadet saadetud. Seega eestlasi patustajate seas ei ole,» rääkis Muru Postimehele. «Probleemi korral oleks meid juba kindlasti teavitatud. Selline info jõuab kiiresti kohale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles