Siim Sukles: Eesti vajaks ROKis jõulisemat häält

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EOK peasekretär Siim Sukles.
EOK peasekretär Siim Sukles. Foto: Andres Haabu

Eesti Olümpiakomitee äsjavalitud peasekretär Siim Sukles lausus, et uudis maadluse olümpiaprogrammist väljajätmise kohta on murettekitav ning selle valguses vajaks Balti riigid ROKis tugevamat esindatust.

«Maadluse näol on tegemist ühe Eesti spordi vundamendi nurgakiviga ning loomulikult jälgib Eesti Olümpiakomitee murelikult  kogu protsessi. Loodame, et Rahvusvahelise Olümpiakomitee istungil, mis toimub käesoleva aasta septembris, otsustatakse pikaajaliste traditsioonidega spordiala jätta olümpiamängude kavva 2020. aastal toimuvateks olümpiamängudeks,» ütles Sukles EOK pressiteate vahendusel.

Sukles lisas, et tänase uudise valguses kerkib taas ülesse küsimus Eesti ja teiste Balti riikide jõulisemast esindatusest Rahvusvahelise Olümpiakomitee tasandil. «Enne teist maailmasõda kuulusid eestlastest ROKi liikmete hulka Friedrich Akel ja Joakim Puhk. Tänasel päeval ei ole keegi Baltikumist ROKi liikmete hulgas esindatud. Arutame seda küsimust kindlasti järgmisel Eesti, Läti ja Leedu Olümpiakomiteede ühiskohtumisel,» märkis Sukles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles