Ukraina idaosas hukkus lennuki hädamaandumisel viis inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuõnnetus Donetskis.
Lennuõnnetus Donetskis. Foto: SCANPIX

Ukraina idaosas Donetskis tegi kolmapäeva õhtul tihedas udus ebaõnnestunud hädamaandumise ja sõitis rajalt välja reisilennuk AN-24, surma sai viis inimest, teatasid politsei ja võimuesindajad.

Pealtnägijate kinnitusel sõitis lennuk maandumisrajalt välja, paiskus ümber, lagunes ja süttis põlema, kuid ellujäänud jõuti enne tulekahju evakueerida. Ühe ellujäänu sõnul oli lennuk sunnitud rasketes tingimustes hädamaandumise tegemea, kuna juba lennu ajal süttis üks mootor. Lisaks viiele hukkunule sai 12 inimest vigastada.

Tegemist oli riigisisese lennuga, pardal oli täpsustatud andmetel 36 reisijat ja üheksa meeskonnaliiget. Ettevõtte Yuzhne Avialinii (South Airlines) reisilennuk oli startinud suvituslinnast Odessast ning reisijad olid teel Donetski Šahtari ja Borussia Dortmundi jalgpallikohtumisele. Mäng algas hukkunute mälestuseks leinaseisakuga.

Lennukeid Antonov AN-24 ehitati ajavahemikul 1959-1979 rohkem kui tuhat ja neid kasutatakse endiste liiduvabariikide siselendudel endiselt laialdaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles