Tulemust halvendas ilmajaam

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Antsmäe
Tauno Antsmäe Foto: SCANPIX

Tallinlasest ettevõtja Tauno Antsmäe (38) mõõtis ise enda sõiduajaks eilsel elu teisel täismaratonil 5 tundi ja 41 minutit, millega parandas mullust tulemust enam kui poole tunni võrra.

«Jään väga rahule, aga ma olnuks rahul ka iga teise ajaga, mis oleks eelmise aasta ajast lühem olnud,» kõneles Antsmäe. «Kujutasin ette, mis mind ees ootab ja sain tänu sellele natuke julgemalt sõita, aga andsin endale pidevalt aru, et end tappa pole mõtet.»

77 kilo kaaluv ja 172 sentimeetrit pikk Antsmäe oli sel talvel enne maratoni suusatanud umbes 140 kilomeetrit, aga koormanud end enne talve regulaarselt nii rattasõidu kui ka kepikõnniga. Suusad lasi ta määrida Rademaris, kuid rajal ideaalseks libisemine ei kujunenud.

«Hommikuks lubati ju umbes üheksa kraadi külma ja selle järgi sai ka määre, aga tuli ainult kolm-neli kraadi,» põhjendas Antsmäe. «Rada oli keskmine. Kaks aastat tagasi, kui sõitsin esimest korda ja poolmaratoni, oli külmem ja rada parem.»

Antsmäe tõdes, et enese proovilepanek on talle ka oluline, kuid Tartu maratoni peamine võlu seisneb üldises sõbralikus õhustikus, nauditavas seltskonnas. Seetõttu pole tal mingit kahtlust, et on Otepäält Elvasse sõitjate rivis ka järgmisel aastal.

Tauno Antsmäe arvas, et järgmisel aastal veab ta maratonirajale kindlasti ka oma abikaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles