Kaks Eesti profipoksijat on nädalavahetusel võistlustules

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Arro (paremal).
Kaupo Arro (paremal). Foto: Lionhearts

Selle nädala laupäeval on Saksamaal ja Itaalias võistlustules kaks Eesti profipoksijat. Ainar Karlson läheb Itaalias vastamisi Abdelhafid Benchablaga ning Kaupo Arro kohtub Saksamaal Stefan Härteliga.

Mediolanum Forum Milaano, Itaalia
Abdelhafid Benchabla (Dolce & Gabbana Italia Thunder) vs Ainar Karlson (Astana Arlans Kazakhstan)

26-aastane alžeerlane Benchabla tuli individuaalses arvestuses WSB liiga maailmameistriks 2011. aastal. Ta on pidanud WSB liigas 16 matši ning võitnud neist 13. Tänavuse hooaja WSB tabelis on ta kahe võidu ning ühe kaotusega kümnendal kohal. Eelmisel aastal esindas Benchabla Astana Arlansi.

Ainar Karlson on oma vastasest 2 aastat noorem ning 4 sentimeetrit pikem. Tänavusel hooajal esimest aastat maailmaliigas võistleva Karlsoni skoor üks võit ühes kohtumises ning paikneb seega tabelis seitsmeteistkümnendal kohal.

Kogemus ning kodusaali eelis annab trumbid selles matšis alžeerlasele. Pikkuse poolest on väike eelis Karlsonil, juhul kui ta suudab õiget distantsi hoida ning ajastada hästi paremat otselööki. Ainar on viimased pool aastat treeninud Almatõs Arlansi treenerite käe all, on huvitav näha, kui hästi on ta õppinud profipoksistiilis poksima.

Matši saab vaadata otseülekandes:
http://www.youtube.com/user/WorldSeriesBoxing/featured?v=6WJ4ABTI8E8

Kuppelsaal Hannover, Saksamaa
Stefan Härtel (German Eagles) vs Kaupo Arro (British Lionhearts)

Londoni olümpial poksinud Stefan Härtel paikneb kahe kaotusega küll tabelis Arrost tagapool 33. kohal, kuid kodupubliku ees võistlemine annab temalegi väikse eelise. Ka kasvu vahe on 10 sentimeetrit sakslase kasuks, kuid see peaks töötama end lähivõitluses hästi tundva Arro kasuks, kes on harjunud sparringuid tegema endast tunduvalt pikemate poksijatega.

Kaupo Arrole on see lühikese aja jooksul juba kolmas kohtumine WSB liigas. Arro on kogu selle aja jooksul treeninud Eestis ning saanud tugevaid sparringuid nii koduste kui ka Soome profipoksijatega. Arro võidu võtmed seisnevad matši taktilistes suunitluses, kui ta suudab suruda vastasele peale lähivõitluse ning hoiduda vastulöökide eest kaugdistantsil. Ringinurgas on Arro toeks treener Ervin Kade.

Matši saab vaadata otseülekandes:

http://www.youtube.com/user/WorldSeriesBoxing/featured?v=qaWHJ-CNjcc

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles