Video: Soome rallitäht püstitas sisehallis autoga maailmarekordi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Hirvonen.
Mikko Hirvonen. Foto: SCANPIX

Soome rallitäht Mikko Hirvonen püstitas uue autode kiirusrekordi siseruumides. Värskeks rekordnumbriks on täpselt 140 km/h.

Hirvonen sai rekordiga hakkama Helsingi messikeskusesse ehitatud spetsiaalsel rajal. Tema sõiduvahendiks oli bagi, millel võimsust 150 hobujõudu ja kaalu kõigest napid 300 kilo. Viimane sõit läks peaaegu kümnesse. «Start on kõige tähtsam ja sain seal rattad korralikult haarduma. Samas jäi mul lõpus veel seinast poolteist meetrit varu, nii et ehk oleksin suutnud autost natuke rohkemgi välja pigistada,» sõnas Hirvonen MTV3-le.

Soomlasel kulus rekordi väljasõitmiseks neli katset. Pinge oli seejuures haripunktis juba teise katse lõpus, kuna messikeskusesse oli kogunenud rekordikatset jäädvustama hulk publikut. Hirvose auto kiirust mõõtsid nii politseiradar kui ka korraldajate poolt üles seatud süsteem, et tulemus oleks täiesti kindel ja täpne.

Eelmine rekord kuulus ameeriklasele Tanner Foustile ja langes ülinapilt – nimelt sai Foust oma rekordkatsel kirja 139,98 km/h. Hirvonen avaldas lootust, et ka tema tulemus ei jää kauaks püsima. «Maailmas on väga palju erinevaid siseruume ja tehnikat, nii et kindlasti suudab keegi minu rekordi üle sõita. Loodetavasti innustab see teisigi proovima, aga kui keegi minu rekordi ületab, olen valmis seda uuesti enda nimele võitma,» lubas Hirvonen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles