Levadia alistas Superkarika finaalis kindlalt Kalju

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Levadia jalgpalliklubi krooniti viiendat korda Eesti Superkarika võitjaks, kui finaalis alistati tulemusega 3:0 Nõmme Kalju.

Eelmise aasta karikavõitja asus kohtumist 19. minutil juhtima, kui Artu Rättel sahistas valitsevate meistrite väravavõrku. Tulemusega 1:0 esimene poolaeg ka lõppes.

62. minutil suurendas Igor Subbotin Levadia eduseisu ning 67. minutil vormistas lõppseisu Rättel.

Kalju tänane koosseis: Vitali Teleš, Tihhon Šišov, Andres Koogas, Marco Bianchi, Ken Kallaste, Hidetoshi Wakui, Eino Puri, Allan Kimbaloula (57. Tanel Melts), Janar Toomet (73. Damiano Quintieri), Tarmo Neemelo, Kosuke Usami (64. Robert Kirss).

Levadia tänane koosseis: Roman Smiško, Artjom Artjunin, Aleksei Jahhimovitš, Maksim Podholjuzin, Aleksandr Kulinitš, Artur Pikk (76. Andero Pebre), Ilja Antonov, Marek Kaljumäe (86. Andreas Raudsepp), Igor Subbotin, Artur Rättel, Rimo Hunt.

Mängu käik:

-

Kalju algkoosseis: Vitali Teleš, Tihhon Šišov, Andres Koogas, Marco Bianchi, Ken Kallaste, Hidetoshi Wakui, Eino Puri, Allan Kimbaloula, Janar Toomet, Tarmo Neemelo, Kosuke Usami.

-

Levadia algkoosseis: Roman Smiško, Artjom Artjunin, Aleksei Jahhimovitš, Maksim Podholjuzin, Aleksandr Kulinitš, Artur Pikk, Ilja Antonov, Marek Kaljumäe, Igor Subbotin, Artur Rättel, Rimo Hunt.

-

Mäng on alanud!

-

Kaljul oli kohtumise alguses kohe ohtlikust kohast karistuslöök, kuid edu see ei toonud. Esimestel minutitel on üritavamaks pooleks olnud just Kalju

-

Mängitud on 15 minutit ning mäng püsib tunduvalt rohkem Levadia väljakupoolel. Kalju valdab palli ja on peale pannud ka kerge surve, kuid midagi ohtlikku ei ole seni suudetud Levadia värava all korda saata. Seis püsib jätkuvalt seega 0:0

-

19. minutil saab Levadia esmakordselt ohtlikult vastaste värava lähistele ning esimene pealelöök toob kohe ka värava. Artur Rätteli löök karistusala joonelt viib Levadia 1:0 juhtima!

-

Levadia tabamuse järel on Kalju olnud üritavamaks pooleks, kuid seis püsib

-

Esimene poolaeg läheneb lõpule ja Levadia hoiab jätkuvalt 1:0 eduseisu

-

Esimese poolaja lõpus tekib Levadial terav võimalus, mille Teleš tõrjub

-

Esimene poolaeg on läbi, Levadia juhib 1:0!

-

Algas teine poolaeg

-

Kaljul teise poolaja alguses karistuslöögi järel hea võimalus, mis klaariti siiski Levadia poolt ära

-

50. minutil Kaljul hea võimalus ja pall käib ka postis, kuid kohtunik fikseerib ka suluseisu

-

Mängitud on 60 minutit ning Levadia on endiselt 1:0 eduseisus

-

62. minutil ründab Levadia ohtlikult ja ja Rätteli pealelöögi järel saab löögile Igor Subbotin, kes viib Levadia 2:0 juhtima

-

67. minutil ründab Levadia taas ja pall on taaskord väravas. Levadia juhib 3:0!

-

Levadia kolmanda tabamuse autoriks on Rättel, kes lõi ka esimese värava

-

70. minutil Koogaselt ohtlik karistuslöök, mille Smiško siiski tõrjub

-

82. minutit mängitud ja kohtumine on liikumas lõpu ja Levadia võidu poole

-

Kohtunik annab lõpuvile. Levadia alistab Kalju 3:0 ja võidab Superkarika!

Kohtumine algab Sportland Arenal kell 18.45.

«Üks karikas on võimalik enne hooaja algust juurde võita ning üritame võimalikult hästi mängida. Kuigi meid segavad vigastused, näitasime kontrollmängudes, et suudame hästi mängida. Meil on hea segu noorusest ja kogemusest ning läheme loomulikult võitma!» sõnas Nõmme Kalju peatreener Igor Prins mängueelsel päeval.

«Uuel aastal uue hooga! Ettevalmistus oli meil korralik ja teisipäevane superpeaproov valitseva meistri ja karikavõitja vahel näitab meie löögijõudu. Oleks väga tore uut aastat kohe tiitlivõiduga alustada. Tahame algaval jalgpallihooajal end Eestis taas tõestada. Meeskond on mänguks valmis, kõik mehed terved ja ootame hooaja avalahinguid suure põnevusega,» vastas Levadia abitreener Indrek Zelinski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles