Triatleet Marko Albert stardib kõrgetasemelisel Uus-Meremaa Ironmanil

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Albert
Marko Albert Foto: Dominik Hartmann

Marko Albert teeb Uus-Meremaal tänavuse kolmanda triatlonistardi ja osaleb enda hooaja esimesel ironman-distantsi jõuproovil.

Võistluse soosikuteks loevad korraldajad lisaks kolmanda asetuse saanud Eesti esitriatleedile kohalikke tippe. Stardijoonele rivistuvad Taupo võistluse 10-kordne võitja Cameron Brown, mullu kolmel Ironman 70.3 distantsi võistlusel trooninud Terenzo Bozzone ja maailma hooaja edetabeli 10. triatleet Bevan Docherty. Kõrgetele kohtadele konkureerivad ka sportlased Austraaliast, USA-st ja Austriast.

Võistlus algab Eesti aja järgi täna kell 19:45. Võistlust saab jälgida SIIT.

Ironman distantsi võistlusel tuleb triatleetidel ujuda 3,8 kilomeetrit, sellele järgneb 180 km jalgrattasõit ning jooksu maratonidistants 42,2 km. Ilmaennustuse järgi ootab võistlejaid Uus-Meremaa Põhjasaarel soe ja päikesepaisteline ilm.

Marko Albert asub maailmameistri võistlustele kvalifitseerumise edetabelis hetkel 74. kohal. Uus-Meremaa Ironmani võitjal on võimalik teenida 2000 edetabelipunkti ning võistlus on hea võimalus edetabelikohta parandada. Hooaja lõpus toimuvale Hawaii Ironmanile pääsevad edetabeli 40 paremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles