Võimsa võistluse teinud Albert: võistlus pani proovile, tulemusega võib rahule jääda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Albert
Marko Albert Foto: Dominik Hartmann

Eesti esitriatleet Marko Albert saavutas Uus-Meremaa raudmehe võistlusel karjääri kõrgeima ehk teise koha, mis tõstis eestlase maailmameistrivõistlustele kvalifitseerumise edetabelis 16. reale.

Albert lõpetas täna Taupos peetud võistluse ajaga 8:25:30. Uus-Meremaa triatloni võitis esimest korda sel distantsil võistelnud kohalik favoriit Bevan Docherty ajaga 8:15:35. Kolmas oli võistluse varasem 10-kordne võitja Cameron Brown (Uus-Meremaa) ajaga 8:34:28.

«Tänane pingutus oli korralik - jooksudistantsi viimased kilomeetrid on alati rasked, aga ma olin unustanud, kui rasked need tegelikult tunduvad. Võistlus pani tõeliselt proovile, aga tulemusega võib rahule jääda, see on samm lähemale Hawaii Ironmanile pääsemisele,» kommenteeris Albert võistlusjärgselt. Mees rõõmustas, et treener Jüri Käeniga kokku pandud tavapärasest erinev treeningkava andis hea tulemuse ja võimaluse treeningperioodil rohkem võistelda.

Triatleetidel tuli raudmehe-distantsil ujuda 3,8 km, sõita 180 km jagrattaga ning joosta maratonidistants 42,2 km. Ujumisdistantsil näitas Marko Albert parimat aega ning ka rattarajal püsis ta pikalt liidripositsioonil, kannul hilisem võitja Docherty, kes möödus eestlasest distantsi viimasel kolmandikul.

Jooksurajale suundudes oli Alberti vahe liidriga veninud paari minuti pikkuseks. Mehe sõnul keskendus ta pigem enda võistlusele ega läinud jooksudistantsil vahet kasvatanud liidrit iga hinna eest taga ajama. «Varasem edu on tulnud selle valemi järgi ja nii ka täna,» selgitas Albert. «Võistlusolud olid head, aga siin on üsna raske ja väljakutsuv rada.»

Tänane teine koht on Marko Alberti parim tulemus raudmehe-distantsi triatloni võistluselt ja andis 1760 punkti sügisesele Ironmani maailmameistrivõistlustele kvalifitseerumise edetabelis. 2845 punktiga on Albert Hawaii Ironmanile kvalifitseerumise edetabelis seega nüüd esialgsetel andmetel 16. kohal. MMile kvalifitseerumiseks tuleks juuli lõpu seisuga olla parima 40 mehe seas.

Järgmiseks on Eesti esitriatleedil plaan kodumaal puhates aeg maha võtta, et treening- ja võistlusperioodist kosuda. Järgmise raudmehe-stardi teeb mees suvel Kesk-Euroopas.

Uus-Meremaa Ironmani (mitteametlikud) tulemused: 

1. Bevan Docherty (Uus-Meremaa) 8:15:35

2. Marko Albert (Eesti) 8:25:30

3. Cameron Brown (Uus-Meremaa) 8:34:28

4. Courtney Ogden (Austraalia) 8:38:53

5. Balazs Csoke (Ungari) 8:46:05

6. Carl Read (Uus-Meremaa) 8:48:16

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles