Sirelpuu: muidugi on hea meel, see on TTÜ-le, paljudele poistele ja mulle esimene medal

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ jõudis esimest korda Eesti-Läti ühisliigas finaali.
TTÜ jõudis esimest korda Eesti-Läti ühisliigas finaali. Foto: Aldis Toome

Võrkpalli Eesti-Läti ühisliigas jõudis põhiturniiri võitja Pärnu VK kõrval finaali TTÜ, alistades tulises heitluses Selveri 3:2 (-19, 19, 18, -20, 12).

Teist korda finaalturniirile jõudnud TTÜ jäi mullu võiduta ning pidi leppima neljanda kohaga, nüüd on aga vähemalt hõbemedal kindlustatud. «Mul on muidugi hea meel, see on TTÜ esimene medal võrkpallis, paljudele poistele esimene medal ja mulle kui treenerile ka esimene medal,» rõõmustas alles jaanuari keskpaigas TTÜ peatreeneriks nimetatud Janis Sirelpuu. «Poisid lähevad puhkama ja mina lähen arvuti ette tööd tegema, eks siis homme paistab, mis värvi medal tuleb.»

Mängu alustas kindlamalt Selver, juhtides esimeses geimis vahepeal lausa üheksa punktiga, teine ja kolmas geim möödusid aga pigem TTÜ taktikepi all. Neljans geim kulges seisuni 10:10 tasavägiselt, kuid siis pääses Selver ette ja hoidis edu lõpuni. Otsustav geim oli punkt-punkti heitlus seisuni 6:6, seejärel õnnestus TTÜ-l paari punktiga ette minna ning lõpuks kasutati ära kolmas matšpall ja võideti 15:12.

«Esimeses geimis tulid nad kõva serviga peale ja jäime vastuvõtuga hätta. Siis neil serv enam nii hästi välja ei tulnud ja saime ise kaks geimi kätte,» analüüsis Sirelpuu. «Neljas oli selline, et väike rahulolu oli sees ja hakkasime liiga kindla peale asju tegema, siis kaob paratamatult sooritustest agressiivsus ja sellest ei piisa, et punkte saada. Aga kuna oleme hästi palju viiendaid geime mänginud ja sel hooajal tõenäoliselt vaid ühe kaotanud, andis see vist poistele enesekindlust.»

Eesti-Läti ühisliiga finaal peetakse Pärnu spordihallis homme kell 16, pronksimäng, kus on vastamisi Selver ja Riia Lase, algab kell 13.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles