Judoka Padar jäi ministrist onu tõttu esialgu riigi preemiata

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa meistriks tulnud Martin Padar jäi valitsuse istungil tekkinud korruptsiooniohtliku olukorra tõttu esialgu preemiata.
Euroopa meistriks tulnud Martin Padar jäi valitsuse istungil tekkinud korruptsiooniohtliku olukorra tõttu esialgu preemiata. Foto: Toomas Huik

Euroopa meistriks tulnud judoka Martin Padar jäi täna ilma riigi preemiata, kuna valitsusele esitas vastava otsuse tema onu rahandusminister Ivari Padar. Preemia eraldamine otsustakse järgmisel nädalal, kui vastavad dokumendid on ümber vormistatud.

Rahandusminister Ivari Padar tegi täna valitsuse istungil ettepaneku premeerida valitsuse reservist 300 000 krooniga Euroopa meistriks tulnud Martin Padarit ning tema treenerit 150 000 krooniga.

Minister läks otsustamise ajaks ruumist välja, kuid otsustamine lükati edasi järgmisse nädalasse, kuna rahandusminister on Martin Padari onu ning olukord oleks olnud korruptsioonihõnguline.

Miks ei esitanud judokat preemiale kultuuriminister Laine Jänes? Seepärast, et reservide eraldamise puhul saab seda teha vaid rahandusminister.

Justiitsminister Rein Lang teatas valitsuse pressikonverentsil, et see oli kentsakas olukord.

«Kuna Martin on Ivariga seotud isik, siis täna kehtiva seaduse järgi ei saa preemiat määrata,» teatas Lang. «Vormistame paberid ümber ning teeme otsuse uuel nädalal, et vend Ivari ei peaks kohe otse kaposse minema,» lisas ta.

Ivari Padar vaid muigas juhtunu peale ning hoiatas tulevasi rahandusministreid, et nende lähedaste seas ei oleks tublisid sportlasi.

Riigireservist eraldati raha süüdimõistetud kohtunikule

Samas tuli reservidest justiitsministeeriumile välja anda 677 159 krooni riigikohtu otsuse täitmiseks. 200 000-kroonise altkäemaksu vastu võtnud pättkohtuniku Ardi Šuvalovi vahistas kaitsepolitsei 6. aprillil 2006 ning ta mõisteti mullu suvel kolmeks aastaks vangi.

Justiitsministeeriumi käskkirjaga peatati tal kriminaalmenetluse asjaolude saamiseni töötasu kättesaamine. Saamata töötasu eest kaebas ta aga justiitsministeeriumi otsuse riigikohtusse, kus saavutas võidu ning saigi tänase eraldisega tagasi 677 159 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles