Legkov seljatas kuninga silme all Holmenkollenis norralased, Rehemaale 37. koht

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Legkov (paremal) rõõmustab koos kaasmaalase Ilja Tšernoussoviga Oslo maratoni võidu üle.
Aleksandr Legkov (paremal) rõõmustab koos kaasmaalase Ilja Tšernoussoviga Oslo maratoni võidu üle. Foto: SCANPIX

Legendaarse Oslo 50 km suusamaratoni, mis tänavu sõideti vabatehnikas, võitis võimsa lõpuspurdiga venelane Aleksandr Legkov, kurvastades sellega kuninga silme all norralasi.

Teise kohaga pidi leppima Legkovile 1,2 sekundiga kaotanud Martin Johnsrud Sundby, kolmas oli taas venelane Ilja Tšernoussov ja neljas norralane Petter Eliassen. Viiendana lõpetas itaallane Roland Clara. Kolme sekundi sisse mahtunud esikolmiku järel lõpetas kuuendana Petter Northug, kuid tema kaotas Legkovile juba 42 sekundiga.

Ainsa eestlasena osalenud Aivar Rehemaa püsis peagrupis täpselt poole võistlusmaani, kuid hakkas siis esimestele aega loovutama ja lõpetas 37. kohaga, kaotust Legkovile 7.45,3.

Kuna MK-sarja senine üldliider Dario Cologna lõpetas alles 19. kohaga, tõusis Legkov ka üldarvestuses 1233 punktiga liidriks. Northug jääb temast maha vaid 21 ja kolmandaks langenud Cologna 15 punktiga. Parima eestlasena on Rehemaa 19 punktiga 118. kohal.

Holmenkolleni maraton, 50 km, mehed:

1. Aleksandr Legkov (Venemaa) 2:07.32,9

2. Martin Johnsrud Sundby (Norra) +1,2

3. Ilja Tšernoussov (Venemaa) +1,9

4. Petter Eliassen (Norra) +2,5

5. Rolando Clara (Itaalia) +2,8

6. Petter Northug (Norra) +42,0

7. Maksim Võlegžanin (Venemaa) +42,8

8. Daniel Richardsson (Rootsi) +42,9

...

37. Aivar Rehemaa +7.45,3

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles