Mart Seim püstitas kaheksa Eesti rekordit, tõukamises paranes isiklik tippmark 15 kiloga

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim
Mart Seim Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Laupäeval Tallinnas toimunud Eesti meistrivõistlustel tõstmises näitasid head vormi Euroopa meistrivõistlusteks valmistuvad Mart Seim, Leho Pent ja Triin Põdersoo.

Päeva parimad tulemused tegi Mart Seim. Rebimises sai 138 kg kaaluv vägilane üles 168 kg raskuse kangi. Kolmandaks katseks kangile tellitud 173 kg jäi seekord veel napilt alistamata.

Tõukamist alustas Seim 211 kilost, mis ka kergelt üles läks. Järgmine katse 220 kiloga oli samuti edukas. Kui kolmandaks katseks kangile 225 kg asetati, oli saalis kahtlejaid. Paar minutit hiljem aga näitas Mart, mis vormis mees hetkel on – 225 kg alistus päeva parima sooritusega ja kõrvaltvaatajaile jäi mulje, et oli seal veel väike varugi.

Kokku püstitas Seim laupäeval kaheksa Eesti rekordit – kaks rebimises, kolm tõukamises ja kolm kogusummas. Ometi ei saanud Seim enda nimele pere rekordit, sest 1983. aastal tõukas tema treenerist isa Alar Seim 227,5 kg

Kuni 94 kilo kaaluvate meeste seas võistlev Leho Pent tegi korraliku võistluse rebimises, saades kangi üles kõigil kolmel katsel. Kolmandal katsel alistunud 160 kg on ühtlasi ka Pendi isiklik rekord. Tõukamist alustas Pent 185 kilost, mis ka kergelt alistus. Teisest katsest mees loobus, kuid tellis kolmandaks kangile 198 kg, mis õnnestumise korral oleks olnud uus Eesti rekord, paraku jäi sel võistlusel veel Andrus Utsari nimel olev rekord alistamata.

Naistest tegi hea võistluse Triin Põdersoo (kaalukategooria +75 kg). Uued Eesti rekordid on nii rebimise 83 kg, tõukamise 102 kg  kui ka kogusumma 185 kg.

Kõik kolm eelnimetatud sportlast osalevad järgmisel kuul Tiranas toimuval EMil.

Klubide arvestuses olid kolm paremat SK Vargamäe, SK Edu, SK Jõud Junior.

Kokku püstitati Eesti meistrivõistlustel kaks juunioride ja 13 täiskasvanute Eesti rekordit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles