Itaalia peatreener võib uue nooruse leidnud legendi taas koondisesse tuua

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarsed Itaalia koondislased 2006. aasta MM-tiitliga: Gennario Gattuso (vasakult), Francesco Totti ja Filippo Inzaghi
Legendaarsed Itaalia koondislased 2006. aasta MM-tiitliga: Gennario Gattuso (vasakult), Francesco Totti ja Filippo Inzaghi Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpallikoondise peatreener Cesare Prandelli kinnitas, et ta kaalub 2014. aasta suvel vanameistri Francesco Totti kutsumist rahvusesindusse.

Septembris 37-aastaseks saab Totti lõpetas pärast 2006. aastal võidetud MM-tiitlit koondisekarjääri, kuid kui vigastused teda kimbutanud pole, on ta oma klubi AS Roma eest esinenud alati suurepäraselt. Võimsasse vormi on ta tõusnud ka sel aastal, kui 26 mänguga on tal kirjas 11 väravat ja 10 resultatiivset söötu – viimane näitaja jagab ta Itaalia Serie As esikohta.

«Olen varem öelnud, et tahan kutsuda nooremaid, 20ndates aastates mängijaid, kuid Totti on eriline,» sõnas Prandelli. «Niikaua, kui ta mängib nagu poisike, olen ma suisa kohustatud teda koondisesse kutsuma. Kui me pääseme MMile, vaatan, millises vormis Totti on.»

Tottit on olnud üle kümne aasta kuulunud maailma parimate ründajate hulka. Kuigi tema hiilgeaegadel tundsid paljud klubid eesotsas Madridi Realiga tema vastu suurt huvi, jäi ta alati truuks oma kasvatajaklubile AS Romale.

Prandelli juhendatav Itaalia koondis kohtub neljapäeval sõprusmatšis Brasiiliaga, teisipäeval lähevad itaallased MM-valikmängus vastamisi Maltaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles