Tiitlikaitsja Tartu ei suutnud Pärnu hoogu peatada

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tali
Urmas Tali Foto: Aldis Toome

Eesti meistrivõistlustel selgus nädalavahetusel esimene finalist, kui Pärnu Võrkpalliklubi alistas kolmandat korda tiitlikaitsja Tartu Bigbanki 3:0 (13, 17, 18), lõpetades seega kolme võiduni peetud seeria geimigi kaotamata.

«Numbrid on üks asi, aga need ei peegelda täit tõde, nii lihtne see seeria ikka polnud,» sõnas Pärnu peatreener Urmas Tali. «Viimane mäng oli natuke rohkem poolfinaali moodi, mängu iseloom oli selgelt huvitavam kui esimesel kahel mängul, mis olid meie jaoks kergemad.»

Tali nentis, et enne seeria algust ei osanud ta nii kindlat üleolekut siiski ennustada. «Paraku võistkondlikku matsu nende poolt ei tulnudki. Igaüks proovis küll individuaalselt, aga võistkonnana olime selgelt üle,» arutles Tali. «See maksis poolfinaalitulemuse suhtes rohkem kui see, et keegi enda asjadega hakkama sai.»

Teist poolfinaalseeriat asus mängudega 2:1 juhtima Tallinna Selver, eile alistati TTÜ tasavägises heitluses 3:2 (13, –19, –23, 22, 6). TTÜ on tänavusel hooajal mänginud 15 viiegeimilist mängu ning seni oli neist kaotatud vaid kaks. Eile vedas Selveri mänguvankrit Martti Juhkami, kes tõi üleplatsimehena 23 punkti. Seeria neljas mäng peetakse homme TTÜ kodusaalis.

Tali sõnul pole Pärnu jaoks erilist vahet, kas vastu tuleb Selver või TTÜ. «Mõlemal on meie jaoks lihtsamad ja on ka meie jaoks halvemad osad,» selgitas ta. «Finaal on finaal, väga vahet pole, kes sinna jõuavad, ja enne seeria läbi ei saa, kui ühel on kolm võitu käes.»

Naiste meistriliigas kindlustas finaalikoha Viljandi Metall, alistades seeria kolmandas mängus TTÜ naiskonna 3:0.

Märksa põnevam on seis teises poolfinaalseerias, kus pärast avamängu 2:0 eduseisust 2:3 kaotust võttis Võru VK / Famila kaks järjestikust 3:1 võitu Tartu Ülikool / Eedeni üle ning asus kolme võiduni mängitavad seeriat 2:1 juhtima.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles