Tasavägisest lahingust väljus võitjana Eclex

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eclexi korvpallinaiskond.
Eclexi korvpallinaiskond. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Naiste korvpalli ühisliiga põhiturniiri teises ringis alistas tiitlikaitsja Eclex Audentese SG/Noortekoondise tulemusega 78:74. Eclex jätkab ainsa Eesti naiskonnana ühisliiga final four turniiril. Audentese jaoks on ühisliiga hooaeg selleks aastaks lõppenud ja peatselt alustatakse juba Eesti meistrivõitluste play-off mängudega.

Eclex asus mängu alguses kindlalt juhtima, kuid Audentes püsis visalt kannul. Avaveerandi lõppedes juhtis tiitlikaitsja vaid ühe punktiga. Teine veerandaeg mängiti viiki ja poolajale minnes oli seis 43:42 Eclexi kasuks.

Pikemalt mõtlemispausilt tulles suutis mullune Eesti meister oma edu pisut kasvatada ja kolmanda veerandi lõppedes juhtis kohtumist 67:59. Audentese noored aga ei tahtnud Eclexile kerget võitu kinkida ja osutasid tugevat vastupanu kuni kohtumise lõpuni. Võitjana väljus siiski tiitlikaitsja tulemusega 78:74.

Võitjate resultatiivsematena viskasid Annika Köster, Laina Mesila-Kaarmann ja Anastassia Ptitsõna kõik 13 punkti.

Audentese poolelt oli heas hoos Kadri-Ann Lass visates üleplatismängijana 26 silma.Trine Kasemägi lisas 13 punkti.

Ühisliiga final four toimub 6.-7. aprillil. Peale Eclexi pääsesid finaalturniirile liiga ainuliider SK Cesis, Riia TTT ja RTU/Merks. Eclex läheb poolfinaalis vastamisi Riia TTT naiskonnaga. Võitja pääseb finaali ja kaotaja mängib kolmanda koha peale.

Audentese SG/Noortekoondise Eesti meistrivõistluste poolfinaali vastaseks on Tallinna Ülikool. Teises poolfinaalis on vastamisi Eclex ja AmEst Rapla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles