Veerpalu: sportlased ongi teistsugused

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu
Andrus Veerpalu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Andrus Veerpalu arvas intervjuus ETV «Aktuaalsele Kaamerale», et põhjus, miks teda vahepeal dopingupatuseks tembeldati, on testi segastes piirides.

Kas olete kahe aasta jooksul endale selgeks teinud, kust kohast [tuli] siis see tõdemus, et Andrus Veerpalu on dopingupatune?

No... seda on nagu raske öelda, kust see... See on piiripealne, kui see test ei ole veel oma õigeid piire kätte saanud, siis sportlased ongi suht sellised... teistsugused ja kui neid asju pole nii täpselt uuritud, ega sealt võibki mingi viga sisse tulla.

Oma sportlaskarjääri jooksul on teil kogu aeg olnud selge ülevaade, mis tablette te sööte, mis vitamiine võtate, mis süste teile tehakse?

Jah, kindlasti, see ülevaade on olnud ja need on olnud kõik lubatud asjad, mida oleme kasutanud, seal ei tohiks küll mingit probleemi olla.

Andrus Veerpalusse mitteuskujad on kogu aeg öelnud, et vaidlustatakse ju testi, seda, kas test on pädev, mitte seda, kas on tarvitatud dopingut või mitte. Kuidas nendele vastate?

No... eks igaüks sai nagu... ise mõelda ja olla, mis ta tahtis, ega mina saanud kellelegi mõtteid pähe panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles