Eesti hokimees sattus Soomes rassismiskandaali

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Liivik
Siim Liivik Foto: www.hifk.fi

Kui teisipäeva lõuna paiku oli Soome ajalehtede netikülgede tõmbenumbriks Andrus Veerpalu dopingusaaga lõpp, siis õhtupoolikul tõusis nö. esinumbriks teine Eestist pärit sportlane – hokimängija Siim Liivik, kirjutab Õhtuleht Online.

Nimelt sai Helsingi IFKs mängiv ja viimastest kohtumistes esiviisikusse tõusnud Liivik Soome SM-liiga play-off-seerias ühemängulise keelu, kuna olevat Tampere Tapparas mängivat Bosnia päritolu rootslast Dragan Umicevici nimetanud inglise keeles mustlaseks ehk «gypsy». Hokimees ise eitas, et ta midagi sellist ütles.

SM-liiga distsiplinaarkomisjoni otsus on samas mõnevõrra erapoolik, sest samas mängus ja varemgi on Liivikut kutsutud pidevalt «ryssäks» ehk venelaseks...

Kahe aasta tagune Soome meister HIFK on play-off-seerias Tappara vastu võitudega 1:3 taga, seeria neljas mäng peetakse kolmapäeval Tamperes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles