Eclex lõpetas Balti liiga võidukalt, kaks eestlannat mängib finaalturniiril

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eclexi mängija Annika Köster.
Eclexi mängija Annika Köster. Foto: basket.ee/Argo Luigas

Kolmapäeval pidas Balti naiste korvpalliliigas oma selle hooaja viimase kohtumise liigas ainsa Eesti klubina osalenud Eclex, alistades 59:41 Valgevene naiskonna Berezina.

Laina Mesila-Kaarmann tõi Eclexi resultatiivseimana 9 punkti ja 5 lauapalli, 8 punkti lisasid neli mängijat – Gerly Kostla, Annika Köster (lisaks 9 lauapalli), Anastassia Ptitsõna ja Mirjam Nikolai (7 lauapalli). Berezina kasuks viskas Viktoria Pankova 14 punkti. Eclex kogus A-vahegrupis kaks võitu ja neli kaotust ning lõpetas kolmandal kohal ja nelja parema naiskonna finaalturniirile ei pääsenud.

Kolmapäeval pidas oma viimase vahegrupimängu ka Kati Rausbergi koduklubi BC Tsmoki-Minsk, jäädes 42:60 alla BC Horizondile. Eesti koondise tagamängija arvele jäi 2 punkti. Vaatamata kaotusele tagas Tsmoki-Minsk koha finaalturniirile, kus poolfinaalis kohtutakse Olimpiaga (Jana Rannaveski koduklubi). Teises poolfinaalis lähevad vastamisi Horizont ja Kibirkstis-Vici-Iki.

Eesti-Läti ühisliigas pääses Eclex finaalturniirile, kus minnakse poolfinaalis vastamisi Riia TTTga. Mängud toimuvad järgmisel nädalavahetusel Lätis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles