Itaalia legend: ainult Messi on minust parem

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarsed Itaalia koondislased 2006. aasta MM-tiitliga: Gennario Gattuso (vasakult), Francesco Totti ja Filippo Inzaghi
Legendaarsed Itaalia koondislased 2006. aasta MM-tiitliga: Gennario Gattuso (vasakult), Francesco Totti ja Filippo Inzaghi Foto: SCANPIX

Suurepärases vormis olev Itaalia jalgpallilegend Francesco Totti usub, et kuulub endiselt maailma parimate mängijate hulka.

«Ainult üks mängija suudab teha asju, mida mina ei suudaks eal. See mees on Lionel Messi,» hindas 36-aastane Totti. «Ma ei usu, et praegu on mõnda Itaalia mängijat, kellest ma oleksin kehvem. Numbrid räägivad iseenda eest.»

Totti kiitis intervjuus ka endisi juhendajaid ning avaldas ühe nime, kelle all ta töötada sooviks.

«Minu jaoks on Marcelo Lippi parim treener, kelle all ma töötanud olen. Ta oli nii karismaatiline. Aga ka Fabio Capello ja Luciano Spalletti on tõeliselt suured treenerid,» märkis Totti. «Kelle all ma töötada tahaksin? Jose Mourinho.»

Totti hindab kõrgelt ka Itaalia jalgpalli hetke kuumemat nime Mario Balotellit, kuid esmaklassiliseks ta mustanahalist ründajat veel ei pea.

«Ma ütleksin, et ta võib saada fenomenaalseks jalgpalluriks, kuid see sõltub tema suhtumisest ja käitumisest. See oleneb ka sellest, kuidas ta käitub platsiväliselt,» ütles Totti.

AS Roma kaptenit on viimastel aastatel kimbutanud vigastused, kuid kui ta on olnud täie tervise juures, on ta olnud Itaalia liigas tõeline väravamasin. Sel hooajal on Totti püsinud tervena ning erinevad ekperdid on avaldanud arvamust, et Totti võiks teha come-back'i Itaalia koondisesse. Koos sellel aastal löödud väravatega on Totti tõusnud Itaalia Serie A ajaloo parimate väravaküttide edetabelis teisele kohale. Totti on skoorinud 226. korda, edetabelit juhib Silvio Piola 274 tabamusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles