Rätsep: selline hea hooaja algus on oluline nii mulle kui meie tiimile

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep
Priit Rätsep Foto: Bavo

Eesti parima krossimehe Tanel Leoki osalusega Eesti meeskond Estonian Express Racing läks oma selle aasta esimesele MM-etapile vastu lootusrikkalt. MX2 klassis MM-sarjas sõitev Priit Rätsep oli saanud teha korraliku ettevalmistuse hooajaks, mille hulka kuulusid ka stardid erinevatel hooaja eelsetel võistlustel.

KTM Eesti poolt Rätsepale antud tsikkel sai viimase lihvi Eestis Ekstreemmoto ja Smartshop Racing poolt ja kõik oligi valmis selleks, et Estonian Express Racing ja Priit Rätsep saaks teha head tulemused Valkenswaardis sõidetud motokrossi MM-etapil.

Pühapäeval peetud eelkvalifikatsioonis oli Rätsep kaheksas, kvalifikatsioonis sõitis ta välja 14. koha. See andis võimaluse valida enam-vähem korraliku stardikoha. Esmaspäeval peeti kaks võistlussõitu. Esimese sõidu start oli Rätsepal väga hea, kui ta oli võistlejaterivi eesotsas. Pikalt seitsmendal kohal sõitnud Rätsep pidas maha hea võitluse eelmise aasta tiimikaaslase Jose Butroniga, kellele sel korral tuli veel alla vanduda. Rätsepa lõppkoht oli esimeses sõidus üheksas.

Teise sõidu start oli taas suurepärane, eelmise aasta Eesti MX2 klassi meister Rätsep kihutas sõidu alguses neljandal kohal, finišijoonel oli tema koht 11. ning etapi kokkuvõttes kuulus Rätsepale Valkenswaardi MM-etapi 8. koht MX2 klassis.

Sellise tulemusega oli Estonian Express Racing meeskonnal hea alustada selle aasta MM-sarja.

«Päris hea päev oli, hommikul tulime raja äärde, mis oli kohati jääs ehk siis mitte üldse tavaline Valkenswaard. Start oli hea, sõitsin eesotsas. Kui Butron minust mööda üritas sõita, siis ta natuke ikka müksas mind ka, eks see valli otsa jäämine pisut ikka mõjutas rütmi,» kommenteeris Rätsep pressiteate vahendusel. «Teises sõidus oli start taas hea, sõitsin esimesed ringid neljandal kohal. Rada oli juba üsna raskeks läinud ja tagant tulid kiired mehed nagu Herlings ja Anstie. Olen rahul nii teise sõidu tulemuse kui loomulikult ka etapi kokkuvõttes saavutatud kaheksanda kohaga.»

«Selline hea hooaja algus on oluline nii mulle kui meie tiimile Estonian Express Racing. Suured tänud toetajatele ja fännidele,» lisas Rätsep.

Etapi võitis Jeffrey Herlings, Jordi Tixier oli teine ja Jake Nicholls kolmas.

Tanel Leok oli Valkenswaardis MX1 klassi avasõidus neljas ja teises sõidus 11. ja kokkuvõttes kuulus talle MX1 klassi kaheksas koht. Leoki paremat tulemust teises sõidus segas tagapiduri puudumine sõidu teises pooles, MM-sarja üldarvestuses tõusis Leok MX1 klassi esikümnesse, paiknedes nüüd üheksandal kohal.

Estonian Express Racing meeskonna järgmine start on kahe nädala pärast, kui 13.-14. aprillil sõidetakse motokrossi MM-sarja neljas etapp Itaalias Trentinos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles