Karm süüdistus: tippjalgpallur valetas end lepingu teenimiseks 12 aastat nooremaks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taribo West (esiplaanil).
Taribo West (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Endine Nigeeria koondise kaitsja Taribo West on ametlikel andmetel praegu 39-aastane ning tippsportlase karjääri lõpetas ta 2008. aastal. Samas väidab Belgradi Partizan jalgpallimeeskond, et nigeerlane on tegelikult hoopis 12 aastat vanem.

West ühines Partizaniga 2002. aastal ning mängija oli siis ametlikel andmetel 28-aastane. Belgradi klubi endine president Zarko Zecevic aga väidab, et West oli juba siis 40, kirjutab Eurosport.

«Kui ta meie klubiga ühines, siis ta väitis, et ta on 28-aastane. Saime alles hiljem teada, et tegelikult on ta hoopis 40. Samas mängis ta endiselt hästi ja seega ei kahetsenud me midagi,» rääkis Zecevic.

Horvaatia meedia teatas samas, et mõned aastad hiljem ühines ta Rijeka meeskonnaga ja siis sõnas mees, et ta on 32, kuigi klubi andmetel oli mees juba 44.

West mängis karjääri jooksul sellistes tippklubides nagu AC Milan, Milano Inter, Derby County ja Kaiserslautern. Nigeeria koondise eest pidas ta 41 kohtumist ja ta esindas koondist 1998. ja 2002. aasta MMidel. Lisaks kuulus ta Nigeeria koondisesse, kes võitis 1996. aasta Atlanta olümpial kuldmedali.

Samas on hiljem süüdistatud, et mitmed 1996. aastal Atlanta OMil pallinud Nigeeria koondislased olid vanemad, kui nad väitsid. Sarnaseid süüdistusi on tehtud ka Nwankwo Kanu ja Jay-Jay Okocha aadressil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles