Kangur astus Euroliigas suure sammu edasi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur Euroliiga hooaja viimaseks jäänud kohtumises.
Kristjan Kangur Euroliiga hooaja viimaseks jäänud kohtumises. Foto: AFP

Eesti korvpallikoondislase Kristjan Kanguri koduklubi Siena Montepaschi hooaeg Euroliigas sai selle nädalaga läbi. Võrreldes eelmise korraga, kui Kangur Euroopa klubikorvpalli tippsarjas mängis, astus ta tänavu suure sammu edasi.

Peale selle, et Kanguri statistilised näitajad on paranenud, oli Siena tänavu tunduvalt kõrgemas mängus kui Villeurbanne’i Asvel hooajal 2009/10. Siena jäi neljapäeva õhtul võõrsil 64:76 alla Vitoria Caja Laboralile, vahegrupis tuli leppida lõpuks kuuenda kohaga ning veerandfinaalidest jäädi napilt välja. Vahegruppi suurepärase hooga alustanud Montepaschi kaotas viimased viis kohtumist ja lõpuks jäi nende arvele seitse võitu ja sama palju allajäämisi.

Kui viimases kohtumises jäi Kanguri panus üsna tagasihoidlikuks, siis hooaja kokkuvõttes oli ta üks Siena kindlatest põhitegijatest; Bobby Browni, David Mossi ja Viktor Sanikidze kõrval oli eestlane ainus, kes tegi Euroliigas kaasa kõigis 24 matšis. Pealegi alustas ta 13 korda mängu algkoosseisus.

Siena tegi Euroopa tugevaimas klubisarjas kokkuvõttes korraliku hooaja, ehkki sügisel ennustasid paljud, et mitmest põhitegijast ilma jäänud Itaalia tippklubil läheb raskeks ja tipptiimidele eriti vastu ei saada. Vaatamata varasemast väiksematele kogemustele, vigastustele ja teiste tipptiimidega võrreldes hõredamale koosseisule suudeti pigem positiivselt üllatada ja üks tähelepanu keskpunkti tõusnud mehi oli ka Kangur.

«Tahan kokkuvõttes meeskonda tänavuse Euroliiga hooaja eest õnnitleda, kuigi jäime viimasel hetkel veerandfinaalist välja. Tegemist oli meeskonna jaoks pingelise teekonnaga, kuna meil oli palju uusi mängijaid, kellel ei olnud sellisel tasemel mängimise kogemust,» tunnistas Siena peatreener Luca Banchi pärast Caja Laborali käest saadud kaotust Euroliiga kodulehele. «Panin tähele, et meeskonnale avaldas mõju suur mängukoormus – Euroliigas pidasime 24 kohtumist. Vaatamata konkurentsist langemisele leian, et tegime korraliku hooaja ning suutsime säilitada meeskonna usaldusväärsuse. Euroliiga mängude vahel õnnestus meil lisaks ju võita ka Itaalia karikas.»

«Tänavu oli Euroliiga varasemaga võrreldes hoopis teistsugune – mänge oli rohkem, konkurents oli tihedam ja kuigi meeskond oli vigastuste tõttu kurnatud, ei tahaks seda kokkuvõttes vabandusena kasutada,» lisas Itaalia tiimi keskmängija Benjamin Eze ning kahetses hiljuti saadud nappe kaotusi

Viimasel kuuel hooajal Itaalia meistriks kroonitud Siena jätkab nüüd heitlust koduses liigas, kus põhiturniiril jagatakse praegu 15 võidu ja kümne kaotusega neljandat kuni kuuendat kohta.

Kristjan Kangur Euroliigas

                      2009/10    2012/13

Mänge             10              24

Minuteid          15              24

Punkte            5,9             8,6

Lauapalle          2               3,5

Sööte              0,7             1,3

Kasulikkus        4,9             8,5

 

Euroliiga veerandfinaalide paarid

Moskva CSKA – Vitori Caja Laboral

Piraeuse Olympiacos – Istanbuli Anadolu Efes

Barcelona Regal – Ateena Panathinaikos

Madridi Real – Tel Avivi Maccabi

Veerandfinaalides mängitakse kolme võiduni, esimesed mängud peetakse 9. ja 10. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles