Tallinnast edukat euroteekonda alustanud Basel pääses poolfinaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Salah tähistab Tottenhami võrku löödud väravat. Basel pääses finaali penaltiseeria järel.
Mohamed Salah tähistab Tottenhami võrku löödud väravat. Basel pääses finaali penaltiseeria järel. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa liigas selgusid tänasega kõik neli poolfinalisti. Kahe mängu kokkuvõttes Kaasani Rubiinist jagu saanud Londoni Chelseale lisandusid Lissaboni Benfica, Fenerbahce ja Basel.

Benfica sõitis Newcastle'isse avamängu 3:1 võidu järel üsna kindlas eduseisus, kuid Papiss Cisse tabamus 71. minutil muutis mängu põnevaks. 2:0 võit oleks edasi viinud Newcastle'i, kuid kodumeeskonna lootused kustutas üleminutitel Eduardo Salvio, kes tegi lõppseisuks 1:1. Kokkuvõttes pääses Benfica 4:2 paremusega poolfinaali.

Rooma Lazio oli kaotanud avamängu võõrsil Fenerbahcele 0:2 ja kodus suudeti 60. minutiks üks värava tagasi lüüa, ent 73. minutil Caner Erkin viigistas ja türklaste võõrsil löödud värav tähendas, et Lazio vajas juba kolme tabamust. Viigiga mäng ka lõppes ning Fenerbahce pääses kahe mängu kokkuvõttes 3:1 edasi.

Kolmandas õhtuses kohtumises asus kodus Baseliga 2:2 viiki mänginud Tottenham võõrsil 23. minutiks Clint Dempsey väravast juhtima, kuid kõigest neli minutit hiljem Mohamed Salah viigistas. Teise poolaja alguses viis Alexander Dragovic kodumeeskonna Baseli 2:1 ette, kuid 82. minutil seadis Dempsey teine tabamus jalule viigi, mis tähendas viigilist seisu ka kahe mängu kokkuvõttes.

Normaalaja viimastel sekunditel tegi Jan Vertonghen punast kaarti väärt vea Baseli kaptenile Marco Strellerile ning Tottenham pidi seega terve lisaaja mängima ühemehelises vähemuses. 30 minuti jooksul kumbki meeskond väravani ei jõudnud ja nii selgus edasipääseja penaltiseerias, kus esimesena eksis Tottenhami esimene lööja Tom Huddlestone. Tottenhami kolmas lööja Emmanuel Adebayor saatis samuti palli üle värava ning Marcelo Diazi täpne löök viis poolfinaali Baseli meeskonna.

Seejuures on Basel koos tänasega pidanud eurosarjades sel hooajal juba tervelt 18 kohtumist. Teekonda alustati 17. juulil Tallinnas, kus alistati Meistrite liiga teises kvalifikatsiooniringis FC Flora 2:0 ja 3:0. Järgnevalt saadi jagu Moldest, kuid kaotati siis Clujile ja langeti Euroopa liigasse. Seal lõpetati alagrupp belglaste Genki järel teise kohaga, edestades Videotoni ja Lissaboni Sportingut. Play-off'ides kukutas Basel järgemööda konkurentsist Dnipropetrovski Dnipro, Peterburi Zeniidi ja nüüd ka Tottenhami.

Euroopa liiga poolfinaalpaarid loositakse reedel pärast UEFA Meistrite liiga poolfinaalide loosimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles