Alari Lindmäe memoriaal toob Eestisse üle 200 sportlase 15 riigist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauatennis.
Lauatennis. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sel nädalavahetusel, 20.-21. aprillil toimub Tallinnas TTÜ Spordihallis maailma edetabelisse kuuluv Alari Lindmäe memoriaali nime kandel lauatenniseturniir, mis toob Tallinnasse 221 sportlast 15 riigist kolmelt kontinendilt. Võistlus on pealtvaatajatele tasuta.

Turniiri direktori Rein Lindmäe sõnul on oodata, et võistlus tuleb oma tuntud headuses. «Tänavune tase on ühtlane, ilmseid favoriite pole ning võiduvõimalused on paljudel. Võistlejaid on kolmelt kontinendilt, mitmed riigid on esindatud rahvuskoondistega ning laua taha asuvad ka kõik meie vabariigi parimad, nii et võitjate selgitamine saab olema põnev,» märkis Lindmäe.

Rahvuslikud lauatenniseliidud on võistlusele registreerinud 221 sportlast 15 riigist Euroopast, Aasiast ja Lõuna-Ameerikast. Esmakordselt osalevad turniiril Luxembourgi ning Iirimaa ja Walesi rahvuskoondised. Lisaks on osalejate hulgas esindatud Ukraina, Leedu, Läti, Venemaa, Hiina, Valgevene, Tšiili, Tšehhi, Soome, Itaalia ja Rootsi lauatennisistid.

Kõige enam on mängijaid Eestist, kelle seas kogu meie paremik: valitsevad Eesti meistrid Aleksander Smirnov ja Tatjana Tsistjakova ning koondislased Vallot Vainula, Aleksander Lushin, Toomas Libene, Kätlin Latt, Valeria Petrova, Olesja Ketsko.

Võistlus toimub TTÜ Spordihoones (Ehitajate tee 5) ning on pealtvaatajatele tasuta. Mängud algavad laupäeval, 20. aprillil kell 9:00 ning lõppevad orienteeruvalt kell 21:00. Pühapäeval algab võistlus meeste ja naiste üksikmängudega kell 9:00. Otsustavad kohtumised on plaanis orienteeruvalt kella 16 ajal. Üksikmängude finaalid algavad kell 18.00. Orienteeruv võistluste lõpp peaks olema kell 19:00.

Alari Lindmäe oli Eesti lauatennise tulevikulootus, aga paraku hukkus ta 1985. aasta lennukatastroofis Lvivi lähedal, kui maandumisel põrkus lennuk kokku Nõukogude armeele kuulunud transpordilennukiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles