Rekordimees O’Sullivan: olen snuukrile sama tähtis kui Tiger Woods golfile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan. Foto: SCANPIX

Snuukri valitsev maailmameister Ronnie O’Sullivan avaldas arvamust, et ta on snuukrile sama vajalik nagu Tiger Woods golfile.

37-aastane O’Sullivan jahib tänavuses finaalis Barry Hawkinsi vastu oma viiendat maailmameistritiitlit, kuid teatas MMi ajal, et plaanib pärast võistlust taas tippspordist loobuda. Viimati suutis MM-tiitlit kaitsta Stephen Hendry 1996. aastal.

Täna O’Sullivani 10:7 eduseisult jätkuvas finaalis ületas inglane juba eile Hendry rekordi – tema nimel on nüüd MM-turniiridel löödud vähemalt sajapunktiste breikide ehk century’te rekord. O’Sullivan on iga-aastaselt Sheffieldis Crucible’i teatris peetaval MMil osalenud nüüd 21 korda ja löönud 129 century’t.

Publiku seas ülipopulaarset O’Sullivani tervitati finaali eel saali sisenemisel võimsa aplausiga ning mees ise usub, et temasuguseid tegelasi on snuukril vaja. O’Sullivani meelest kaotas golf aastatel 2009-2010, kui Woods mängimisest taandus, hulgaliselt vaatajaid. «Kui Tiger aja maha võttis, siis ei viitsinud ma golfi vaadata. Vaatasin ainult siis, kui ta mängis,» tõi inglane enda eeskujul näite.

Kui kunagise paipoisi kuulsusega Woods sattus kõmulehtede esikülgedele abikaasa petmise ja seksisõltuvusega, siis ka O’Sullivan on karjääri jooksul hulgaliselt vastuoluliste tegudega kõneainet pakkunud, solvates näiteks pressikonverentsil ropult Hiina ajakirjanikke või marssides keset mängu snuukrilaua tagant minema. «Mõnes mõttes oodatakse minult sama mida Tigeriltki: tahetakse, et ma mängiksin. See polegi tähtis, kas võidan või kaotan,» sõnas O’Sullivan.

Inglane kinnitas, et soosikukoorem ei vaevanud teda enne turniiri ega ka enne finaali. «Olen viimase kümne aasta jooksul enamikus matšides soosik olnud ja olen selle positsiooniga harjunud. Aga see ei muuda ühtegi mängu lihtsamaks – pigem raskemaks, sest kui juhtun kaotama, nimetavad kõik seda suureks šokiks,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles