Läti mängis Austrialt saadud kaotusega end raskesse seisu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekordne litter on lennanud Läti vanameistri Edgars Masalskise kaitstavasse väravasse.
Järjekordne litter on lennanud Läti vanameistri Edgars Masalskise kaitstavasse väravasse. Foto: AFP/SCANPIX

Aastaid MMi kõrgemasse seltskonda kuulunud Läti koondis pani end eile Austrialt saadud 3:6 kaotusega raskesse seisu. Teadupärast tuleb nendel meeskondadel, kes ei pääse MMi veerandfinaalidesse, vältida oma alagrupis viimaseks jäämist. Soomes ja Rootsis toimuval MMil on lätlastel selleks veel vaid paar võimalust.

See, et Läti kaotas 0:6 Venemaale ja 1:4 USA-le, polnud midagi imelikku, kuid tagumiste kohtade vältimisel nende konkurendiks olevale Austriale kaotamine oli liiast. Tegelikult oli Läti selle kohtumise aktiivsem pool – nad tegid 39 pealeviset Austria 25 vastu, ent Bernhard Starkbaum oli väravasuul kindlam kui lätlaste Edgars Masalskis.

Kuigi Läti koondise kesist mängu võib seletada ka mitme olulise mängija puudumisega, hindavad spetsialistid meeskonna nõrgaks kohaks just väravavahte. Maris Juceris ja kogenud Edgars Masalskis mängivad küll KHLis, kuid MMil pole neil parimad päevad. Kolme mänguga on nad lasknud enda selja taga lüüa 16 litrit. Läti on ise olnud täpne aga vaid neljal korral. Mängus Austriaga oli väravasuul ja lasi sisse kuus litrit Masalskis.

Abi pole sellestki, et MMil tegutseb Läti koondise väravavahtide treenerina nende legendaarne puurilukk Arturs Irbe. Tõsi, eile hommikul pidi mees perekondlikel põhjustel korraks koju sõitma.

Lätil on jäänud punase laterna seisusest pääsemiseks kaks võimalust. Jõukohastest vastastes kohtutakse veel Saksamaa ja Prantsusmaaga. Mulluse MMi hõbeda Slovakkia ja Soome üle on võitu raske loota. Seesama Prantsusmaa andis aga esmaspäeva õhtul Soomele korraliku lahingu, kaotades vaid 1:3. Seega pole lätlastel kerget jalutuskäiku oodata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles