Video: reketi lõhkunud Azarenka kurjustas pukikohtunikuga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktoria Azarenka.
Viktoria Azarenka. Foto: SCANPIX

Maailma naiste tennise edetabelis kolmandal kohal olev valgevenelanna Viktoria Azarenka demonstreeris Madridi turniiril jälle oma ebastabiilset närvikava, laskudes vihasesse vaidlusesse pukikohtunikuga.

Azarenka lõi teise ringi kohtumises Jekaterina Makarovaga kolmanda seti keskel reketi puruks ning sammus kohtuniku Mariana Alvesi reeglitepärase hoiatuse saatel pingi juurde uut võtma. Valgevenelannal polnud aga aimu, et see oli talle antud mängus juba teine hoiatus, mis tähendab punkti kaotamist.

Nimelt oli Alves teda juba varem karistanud publikusse suunatud ebatsensuurse sõna eest. Kuna Azarenka lõhkus reketi kaotatud esimese punkti järel, tähendas karistus seda, et Makarova sai oma servil juba 30:0 edu. Azarenka valas oma pahameele välja Alvesi peale.

«Nalja teete või? Ma ei öelnud mitte midagi,» vaidles Azarenka. «Millest te räägite? See on mingi nali. See on nali! Kuidas te ikka veel seal pukis istute? Pärast kõike seda, mida te olete teinud – kuidas te ikka veel oma tööd teete?»

Võimalik, et Azarenka viitas Alvesi varasemale karjäärile – 2004. aastal oli portugallanna õigusemõistjaks US Openi veerandfinaalis Serena Williamsi ja Jennifer Capriati vahel. Alves otsustas seal muuta joonekohtuniku otsust, mistõttu Williams kaotas punkti. Samas jättis ta mitu joonekohtunike valeotsust muutmata. USA tenniseliit vabandas hiljem Williamsi ees nig just antud matš aitas tugevalt kaasa videokorduste süsteemi Hawkeye kasutuselevõtule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles