Täna: Londoni Chelsea võib teha ajalugu

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Chelsea mängijad.
Londoni Chelsea mängijad. Foto: SCANPIX

Amsterdamis peetakse täna jalgpalli Euroopa liigas finaal Portugali klubi Lissaboni Benfica ja inglaste Londoni Chelsea vahel. Kohtumine algab Eesti aja järgi kell 21.45.

Kui Chelsea võidab, saaks neist ajaloos esimene klubi, mis võitnud Meistrite liiga triumfile järgneval aastal aste madalama eurosarja. Vastupidisega on hakkama saanud FC Porto (2003. ja 2004. aastal) ning FC Liverpool (1976. ja 1977. aastal).

Otsest favoriiti on selles paaris raske välja tuua. Benfica esines eriti hooaja esimeses pooles Portugali liigas muljetavaldavalt ning kindlalt meistritiitli suunas, kuid hooaja lõpus lasti sisse apsakaid ning eelmisel nädalavahetusel kaotati sisuliselt tiitlilootus. Kohtumises teise tiitlinõudleja FC Portoga lasi Benfica vastastel võiduvärava lüüa alles kohtuniku antud üleajal. Kuna Porto asus liigat ühe punktiga juhtima ning vaid üks voor on meistrivõistluste lõpuni, peab Benfica leppima ilmselt hõbedaga.

Chelsea hooaeg on olnud eriti kõikuv, kuid viimastes voorudes on suudetud end taas kokku võtta ning näib, et järgmisel hooajal pääsetakse siiski Meistrite liigasse, mis veel mõned nädalad tagasi tundus kahtlane. Selleks tuleb neil viimases voorus kodus Evertoniga kõigest viigistada.

Chelsea peatreeneri Rafael Beniteze jaoks on tänane mäng eriti kummaline – kui ta isegi Euroopa liiga võidab, lüüakse ta suure tõenäosusega niikuinii meeskonna eesotsast minema. Chelsa peab täna läbi ajama poolkaitsja Eden Hazardita ning võimalik, et eemale jääb ka keskkaitsja John Terry.

Chelsea ja Benfica on eurosarjades varem kohtunud vaid kahel korral ja mõlemad matšid peeti eelmisel hooajal Meistrite liiga veerandfinaalis. Toona teenis Chelsea võõrsil 1:0 ja koduväljakul 2:1 võidu.

Euroopa tugeveuselt teises klubisarjas ehk praeguses Euroopa liigas ei ole Chelsea ega Benfica varasemalt tiitlit võitnud. Meistrite liigast on Chelseal näidata ette üks esikoht ja Benfical kaks (1961, 1962).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles