Nürburgringil kihutav Eesti meeskond läbis kvalifikatsiooni muretult

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeskond Nürburgringi 24 tunni sõidul.
Eesti meeskond Nürburgringi 24 tunni sõidul. Foto: Erakogu

Nürburgringi 24 tunni sõidul osalev Eesti võistkond koosseisus Keijo Kaasik, Erki Koldits, Roul Liidemann ja Peep Pihotalo läbis võistluse esimese faasi – kvalifikatsioonisõidud – suuremate probleemideta ja alustab võistlust starti pääsenud 176 auto hulgast 166. kohalt.

Eestlased sõidavad numbri all 133. Nende BMW 325 Coupé kuulub klassi SP4+SP5 ning on oma 200-hobujõulise mootoriga ilmselt üks nõrgematest startivatest autodest.

Reedel õhtul peetud esimene neljatunnine kvalifikatsioonisessioon sõideti pimedas tulede valgel. Varasema pimedasõidukogemuse puudumise tõttu valmistas see meie meestele enim muret, kuid osutus kardetust lihtsamaks. Rada püsis enamiku ajast märjana, kuid sellele vaatamata saavutati plaanitud ringiaeg alla 11.40, täpsemalt 11.39,360.

Keijo Kaasik: «Rada oli autosid täis ja tänu sellele polnud kuskil pime. Samuti oli publikut nii palju, et raja serv oli nagu üks suur Tivoli. Seetõttu leidus ka orientiire piisavalt ning pimedasõidust sai väga uhke kogemus. Kõik, kes rajalt maha tulid, olid sellest vaimustuses.»

Laupäevane teine kvalifikatsioonisessioon peeti juba kuival rajal. Auto säästmise huvides tehti ainult kaks kiiret ringi (Keijo Kaasik ja Roul Liidemann kumbki ühe) ning lõplikuks kvalifikatsiooniajaks jäi 11.20,235. Oma klassis langeti küll kuuendaks, kuid neljas-viies on ajaliselt mõistlikus kauguses.

Mingeid tehnilisi probleem ei olnud, õhtul tuli vaid autot kontrollida, pesta ning piduriklotsid ja -kettad vahetada.

Nürburgringi 24 tunni sõidu start antakse pühapäeva õhtul kell 18 Eesti aja järgi ning finiš on esmaspäeval samal ajal. Ilmaennustuse kohaselt peaks stardi ajal valitsema kuiv ilm, kuid pühapäeva õhtul hakkab sadama. Sademete hulgaks lubati koguni 23 mm.

Starti läheb eestlastest Erki Koldits, edasine sõidujärjekord on Keijo Kaasik, Roul Liidemann ja Peep Pihotalo.

Võistluste ajavõttu saab jälgida ja veebiraadiot kuulata aadressil www.24h-rennen.de/live/.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles