Lõuna-Aafrika Vabariigi olümpiakomitee jättis Londonist hõbeda toonud Semenya toetuseta

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caster Semenya
Caster Semenya Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi olümpiakomitee ei arvanud skandaalse kuulsusega naisjooksjat Caster Semenyat Operation Excellence'i (Opex) programmi kaudu toetust saavate tippsportlaste hulka.

Opexi kaudu toetatakse neid Lõuna-Aafrika sportlasi, kes jõudsid 2012.a Londoni olümpial medalile või finaalvõistlusele, samuti neid, kes kuuluvad mõne olümpiaala jooksva edetabeli esikaheksasse. Et Semenya võitis Londonist 800 meetri jooksus hõbeda, peaks ka tema toetuse saajate hulka kuuluma, kuid kolmapäeval avaldatud vastavas nimekirjas teda pole, vahendab Õhtuleht Online.

LAVi olümpiakomitee tegevjuht Tubby Reddy põhjendas Semenya välja jätmist asjaoluga, et 22-aastane jooksja ei tegele hetkel treenimisega ning pole üldse kindel, kas ta tänavusel hooajal üldse võistleb. Kui Semenya peaks uuesti treenima asuma, ollakse nõus otsus üle vaatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles