Noored heitjad valmistuvad võistlushooajaks Kanteri treeneri käe all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanteri treener Vesteinn Hafsteinsson
Gerd Kanteri treener Vesteinn Hafsteinsson Foto: Raigo Pajula

26. maist 1. juunini Rootsi linnas Växjös toimuvas treeninglaagris lihvib Eesti parimate noorte heitjate oskusi olümpiavõitja Gerd Kanteri treener Vesteinn Hafsteinssoni, kelle nõustamisel valmistutakse ette  suviseks võistlushooajaks.

«Växjös on suurepärased tingimused heitealade treeninguks: heiteväljakud, jõusaalid ning majutuspaigad paiknevad vaid mõne minutilise jalutuskäigu kaugusel treeningbaasist,» kirjeldas kohalikke olusid Islandi päritolu endine kettaheitja ning Gerd Kanteri treener Vesteinn Hafsteinsson.

Hafsteinssoni sõnul tuleb Eesti heitealade lähiajaloo fantastilise edu taustal – Andrus Värniku MMi medalivõidud 2003. ja 2005. aastal, Aleksander Tammerti saavutused 2004. aasta OMil ja 2006. aasta EMil ning Gerd Kanteri nelja järjestikuse tiitlivõistluse medalivõidud – vaadata tulevikku ja astuda selleks vajalikke samme juba täna, et ka uus heitealade sportlaste põlvkond jõuaks rahvusvaheliselt kõrgele tasemele.

Tema hinnangul on Eestis mitmeid võimekaid noori, kellest võivad saada kuldse esinduskolmiku järeltulijad. «Heitealade situatsioon Eestis on maailmas ainulaadne – medalivõitjateks on tulnud täiesti erineva tausta ja ettevalmistussüsteemiga sportlased, kelle kogemustele toetudes saab kasvatada uue põlvkonna medalivõitjaid,» oli Hafsteinsson Eesti kergejõustikutuleviku suhtes entusiastlik.

Eestist sõitsid noorsportlastega kaasa treenerid Ants Kiisa ja Peeter Koorep. «Noortele on Hafsteinssoni juhendamisel treenimine oluliseks motivaatoriks, laagris osalemisest ei öelnud ära keegi,» kommenteeris Kiisa ning rõhutas, et poiste teadmistejanu ning soov oma tulemust parandada on väga suur.

Odavisketreener Peeter Koorepi arvates on Rootsis toimuv laager kasulik nii sportlastele kui nende treeneritele. «Treener peab sportlase arengust alati samm või paar ees olema ning silmaringi laiendamiseks tuleb kasutada kõiki ettejuhtuvaid võimalusi. Loodan, et nädala jooksul avaneb võimalus rääkida odavisketeemadel nii Hafsteinssoni enda kui ka Rootsi parima odaviskaja Magnus Arvidssoni treeneriga.»

Treeninglaagrist võtavad osa kuulitõukajad Mart Meos, Jarmo Andresoo ja Ats Kiisa, kettaheitjad Raido Vaan, Targo Saarniit ja Meigo Tammsaar, odaviska Ranno Koorep ning nii kuulitõuke kui kettaheitega tegelev Priidu Niit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles