Radamel Falcaost saab Prantsusmaa kalleim jalgpallur

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radamel Falcaol seisab täna AS Monaco juures ees meditsiiniline test.
Radamel Falcaol seisab täna AS Monaco juures ees meditsiiniline test. Foto: SCANPIX

Madridi Atletico jalgpalliklubi ründeäss Radamel Falcao on olnud viimase aasta jooksul peaaegu kõikide Euroopa suurklubide huviorbiidis ja täna peaks tema saaga saama ka lõpu. Mitmete allikate andmetel läbib Falcao täna Prantsusmaa klubi AS Monaco juures meditsiinilise testi ja sõlmib seejärel ka lepingu.

Venemaa miljardäri Dmitri Rõbolovlevi omanduses olev Monaco maksab Atleticole ründaja eest 60 miljonit eurot ja seega on tegemist jalgpalliajaloo suuruselt kuuenda üleminekuga. Rohkem on makstud vaid Cristiano Ronaldo, Zinedine Zidane’i, Zlatan Ibrahimovici, Kaka ja Luis Figo eest, kirjutab The Guardian.

Ühtlasi saab Falcaost seega Prantsusmaa liiga läbi aegade kõige kallim mängija. Senine rekord kuulub teise kolumbialase James Rodriguezi nimele, kelle eest maksis AS Monaco eelmisel reedel 45 miljonit eurot. Lisaks ostis Monaco reedel veel ka portugallasest poolkaitsja Joao Moutinho.

«Ootame Falcao liitumist ja lisaks  on tulemas veel neli kuni viis sama kvaliteetset meest. Oleme Falcao esindajatega juba rääkinud ja teeme seda veel. Üritame lepingu võimalikult kiiresti ära sõlmida,» teatas Monaco abitreener Jean Petit Radio RCN’ile.

Falcao alustas oma profikarjääri Argentina tipptiimis River Plate ja 2009. aastal liitus ta FC Portoga (Porto maksis ründaja eest 4 miljonit eurot) ja 2011. aastal sai Falcaost Atletico mängumees (Atletico maksis ründaja eest 47 miljonit eurot.).

Atletico ridades on Kolumbia koondise ründaja pidanud 90 mängu ja löönud 70 väravat. Portos olid vastavad näitajad 87 mängu ja 72 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles