Falcao müüakse Monacosse, et kolmandatele osapooltele raha teenida?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radamel Falcao.
Radamel Falcao. Foto: SCANPIX

Madridi Atletico jalgpalliklubi ründaja Radamel Falcao tegemised on viimase aasta jooksul pakkunud palju kõneainet ja samal ajal on teda seostatud peaaegu kõikide Euroopa suurklubidega. Nüüd on mees aga liitumas Prantsusmaa kõrgliigasse tõusnud AS Monacoga.

Kuigi AS Monaco omanikuks on pururikas venelane Dmitri Rõbolovlev ja klubi on teinud juba mitu korralikku ostu ning suvel liitub nendega veel kindlasti hulgaliselt mängumehi, siis on raske uskuda, et kohe esimesel aastal hakkab selline täiesti uus kooslus tulemust tooma. Lisaks ei osale Monaco järgmisel aastal ka Meistrite liigas ja see on tekitanud palju küsimusi, et miks Falcao on ikkagi valmis Monacoga liituma, vahendab Daily Mail.

Loomulikult maksab Monaco Falcaole ilmatuma suurt palka ja mehe aastatasuks saab arvatavasti ligi 15 miljonit eurot, siis tehingust lõikavad kasu ka teised osapooled.

Kui Falcao tuli 2009. aastal Euroopasse ja liitus FC Portoga, siis omandas firma Doyen Sports (firmale pani aluse Cristiano Ronaldo ja Jose Mourinho agent Jorge Mendes) 55 protsenti mehe mängijaõigustest ja nüüd soovitakse ka ründaja pealt raha teenida. 2011. aastal liitus Falcao teatavasti umbes 45 miljoni euro eest Madridi Atleticoga ja kuna Madridi klubil ei olnud piisavalt raha ründaja ostmiseks, siis osa üleminekusummast laenas neile Doyen Sports.

Nüüd olevatki käes aeg, et 27-aastase ründaja pealt teenida korralik kasum ja nii müüaksegi ta umbes 60 miljoni euro eest Monacosse. Seejuures on Hispaania ja Prantsusmaa meedias juba räägitud, et lepingusse pannakse sisse ka punkt, mis lubab Falcaol aasta jooksul Monacost lahkuda ja seejärel peaks temast saama juba Madridi Reali mängumees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles