Skandaal USAs: maailma üks enimteeniv sportlane võib saada dopingukaristuse

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Rodriguez ajakirjanike piiramisrõngas
Alex Rodriguez ajakirjanike piiramisrõngas Foto: SCANPIX

Maailma enimteenivate sportlaste hulka kuuluvat pesapallurit Alex Rodriguesit ähvardab saja mängu pikkune võistluskeeld, kirjutab ESPN.

Rodrigues on üks 20st pesapallurist, keda kahtlustatakse ala ajaloo suurimas dopinguskeemis osalemises.

Väidetavalt said Rodrigues ja teised mängijas ühest nüüdseks uksed sulgenud Florida kliinikust keelatud aineid. Pesapallurite jaoks on olukord muret tekitav, kuna uurijatega on koostööd tegema asunud ka kliiniku asutaja Tony Bosch.

Kuna legendaarses New York Yankees’is mängiv Rodrigues ning Milwaukee Brewersis palliv Ryan Braun on varem keelatud ainetega pahuksis olnud, ähvardab neid 100 mängu pikkune võistluskeeld. Ülejäänud mängijad on nö. esmatarbijad ning nemad peaks pesapalliväljakult eemale jääma 50. matšiks.

Rodriguesit on juba aastaid peetud maailma üheks parimaks pesapalluriks ja seda on tõestanud ka mehele pakutud palganumbrid. 2000. aastal sõlmis ta lepingu väärtusega 252 miljonit dollarit Texas Rangersiga, 2007. aastal kümne aasta pikkuse lepingu väärtuses 275 miljonit dollarit Yankeesiga. Ned on seni pesapalliajaloo suurimad lepingud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles