Kristo Saage naaseb Rockist kodusesse Tarvasse

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks viimast hooaega mängis Kristo Saage Rockis.
Kaks viimast hooaega mängis Kristo Saage Rockis. Foto: Margus Ansu

Korvpallisuve esimene tõsisem üleminek on sisuliselt sündinud: kaks viimast hooaega Tartu Rockis pallinud Kristo Saage naaseb Rakvere Tarvasse. Eile jõudsid Saage ja Tarva peatreener Andres Sõber põhimõttelise kokkuleppeni, kuid leping allkirjastatakse juuli alguses.

«Viisakuse pärast ootan ära, kas Rock teeb mulle 1. juuliks ka pakkumise või mitte,» rääkis Saage, kes ei näe peale Tarva ja Rocki Eestis karjääri jätkamiseks muid tõsiseltvõetavaid variante. «Tartus oli klubi poolest kõik hästi, kuid mänguline pool ei jätnud head tunnet. Minu enda hinnangul vajus meie mäng lõppenud hooajal ära juba veebruaris.»

Tarvaga seovad aga Saaget head mälestused. Neli kevadet tagasi võitis ta selle meeskonna särgis Eesti meistriliiga hõbemedali, olles ise üks klubi olulisemaid tegelasi. Pärast Leedus veedetud poolt hooaega kolis ta Rocki, kus pidi aga leppima veidike tagasihoidlikuma rolliga. Rakveres soovib ta tõestada, et pole halb mängumees. «Rockis olin rohkem raamides, kuid usun, et Andres Sõbra stiil on mulle sobivam,» arvas ta.

Rock tuuritab praegu täiendatud koosseisus Hiinas, ent Saage, kelle leping klubiga lõppes mais, otsustas sellest käigust loobuda. Kui oli aeg otsustada, lootis ta, et saab kutse Eesti koondisse, pärast Hiina-reisi poleks aga sellisel juhul puhkuseks sisuliselt aega jäänud. «Tegin õigesti, sest mind kutsutigi koondisse. Praegu puhkan ja hoian end niisama vormis,» sõnas Saage, kes eile hilisõhtul osales Rakvere ööjooksul 10 km distantsil. «Asfaldil joostes pole mõtet end pikemal maal lõhkuda.»

Saage loodab, et ka Tarvas mängides saab ta osaleda Rockiga võrdsel tasemel sarjades. Lisaks Eesti meistriliigale soovib Tarvas jätkata Balti liigas ja ka EuroChallenge’i sarjas. Samas pole veel teada, milliselt tasemelt tuleks neil turniiri alustada. Palju sõltub Kalev/Cramo saatusest.

Teadupärast loobuti rahvusvahelisel tasandil plaanist ühendada EuroChallenge’i ja EuroCupi sarjad. Kalev üritab jätkuvalt pääseda tugevamasse EuroCupi, kuid sinna mahtumine sõltub liiga juhtide suvast. Kui kolme viimase aasta Eesti meister sinna ei pääse, on nad kuuldavasti huvitatud kohast EuroChallenge’i turniiril.

See aga tähendaks, et peale nende pääseks otse põhiturniirile heal juhul vaid Rock. Tarvas peaks alustama samamoodi kui lõppenud hooajal eelringist. Kui aga Kalev pääseb aste kõrgemale, võivad nii Rock kui Tarvas saada pääsme madalaima eurosarja põhiturniirile. Tarva asjaajamisega tegelev Rando Maamägi kinnitas, et eurosarjas mängimisest ollakse kindlasti huvitatud. Sama veksli käis Sõber välja ka Saagega vesteldes.

Tuleva hooaja võistlusformaatides on seni veel palju lahtisi otsi. Eile toimus Eesti meistriliiga klubide nõukogu koosolek, mis tegi alaliidu juhatusele ettepaneku lubada meistriliigast välja langenud Kohtla-Järve Hito kõrgemasse seltskonda tagasi. Esiliiga võitja ja üleminekumängudes Hitost üle olnud Kohila oli juba varem otsustanud, et jätkab esiliigas.

Korvpalliliidu peasekretäri Karel Loide sõnul arutati ka tuleva hooaja koduste meistrivõistluste võistlussüsteemi. «Kalev ja Rock mängivad iga võistkonnaga väljas kaks mängu ja kodus ühe kohtumise,» teatas ta. Sama süsteem on kasutusel ka mõned aastad tagasi, ent lõppenud hooajal mängisid kaks tippklubi iga vastasega ühe mängu kodus ja ühe võõrsil. Mõlemad kohtumised läksid arvesse topelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles