Pijpers lahkub enne lepingu lõppemist, Kivisild saab ametikõrgendust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arno Pijpers (vasakul) annab tööposti jalgpalliliidus üle Janno Kivisillale.
Arno Pijpers (vasakul) annab tööposti jalgpalliliidus üle Janno Kivisillale. Foto: Raigo Pajula

Eesti Jalgpalliliidu  (EJLi) tehnilise direktorina töötanud Arno Pijpers lahkub pool aastat enne lepingu lõppemist ametist, kuna talle tehti pakkumine asuda Kasahstani kõrgliigaklubi Tarazi peatreeneriks. Tema ameti võtab üle praegune alaliidu noortetöö juht ja Eesti meeste A-koondise abitreener Janno Kivisild.

Aastatel 2005–2008 Kasahstani koondise peatreenerina töötanud Pijpers sõlmis mullu liigas neljandaks tulnud Taraziga pooleteist aasta pikkuse lepingu, kuid Kasahstani meedia teatel võib tema ametiaeg jääda ka hoopis lühemaks – nimelt olevat hollandlasele seatud eesmärk viia klubi kaheksa allesjäänud liigavooruga tabelis vähemalt 6. kohale. Praegu on Taraz 10. kohal, 6. kohast lahutab neid kuus punkti.

EJLi infojuhi Mihkel Uibolehe sõnul ei hakatud hollandlase lahkumisele kätt ette panema. «Kui selline võimalus tekib, oleks patt sellest loobuda. Meil oli niikuinii plaanis aasta lõpus Janno sellesse ametisse panna, nüüd tuli see hetk lihtsalt natuke varem kätte. Tema toomine noortetöö juhi ametisse oligi perspektiiviga samm ja vaheetapp,» sõnas Uiboleht.

Lisaks märkis ta, et EJL arvestab Pijpersi naasmisega Eestisse – vähemalt mingis ametis. «Sõltub muidugi sellest, kuidas asjad Kasahstanis lähevad, aga meil on Arnoga kokkulepe olemas, et ta aitab Eestis veel treenerite Pro-kursusi läbi viia,» lausus Uiboleht.

«Minu elu käib praegu täielikult A-koondise lainel, kõike tehnilise direktori rolliga seonduvat hakkame majasiseselt arutama alles pärast seda,» kommenteeris Kivisild, kes valmistub koos hoolealustega homseks maavõistlusmänguks Kõrgõzstaniga.

Kivisild rõhutas, et kõige tähtsamaks jääb tema jaoks alati töö A-koondise abitreenerina. «Meil pole kunagi asjadest selles võtmes juttu olnud, et ma selles osas mingeid järeleandmisi teeksin,» lausus ta. Küll aga vihjas Kivisild, et vajab tööpõllu laienemisel abikäsi. «Praegu kulub mul enamik ajast noortetööle, aga tehnilise direktori roll on hoopis suuremahulisem ja vastutuski suurem,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles