Rätsep võitles Prantsusmaalt juurde MM-sarja punkte

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep.
Priit Rätsep. Foto: Bavo Swijgers

Pärast pisut vähem kui kuu aja pikkust pausi jätkus nädalavahetusel motokrossi MM-sari Prantsusmaal, Ernee rajal. Team Estonian Express Racing oli vahepealse aja sisustanud Eestis võistlemise ja treeningutega, nüüd oli meeskonna sõitja Priit Rätsep taas tagasi MM-karussellis, et püüda väärtuslike punkte MX2 klassis.

Priit Rätsep (KTM) alustas nädalavahetust eelkvalifikatsiooni 23. kohaga. Kvalifikatsioonisõidus oli eestlane samal kohal. See ei andnud küll head stardikohta, kuid 32 sõitja hulgas suutis ta esimese sõiduga oma kohta tublisti parandada ja oli mitmed ringid 14. kohal. Sõidu lõpuosas andis ta pisut kohti tagasi ja oli finišis 17. kohal. Teises sõidus liikus Rätsep 20. koha piirimail, kuid sõidu lõpus tabas teda tehniline ebaõnn ja ta oli kokkuvõttes 29. 

«Tegelikult saab öelda, et oli päris korralik nädalavahetus. Esimeses sõidus oli kiirus korralik, suutsin mõnda aega sõita 14. koha peal, kuid lõpus tulid tagant mõned mehed siiski mööda ja kaotasin kohti. Teises sõidus olin punktikoha konkurentsis, kuid kaks ringi enne lõppu juhtus tsikliga midagi ja pidin katkestama, koha sain küll kirja. Rahvast oli raja ääres palju ja kaasaelamist oli palju, seega üsna mõnus fiiling oli,» rääkis Rätsep.

Etapi kokkuvõttes oli Rätsep 21., etapi võitis taas Jeffrey Herlings, teine Dylan Ferrandis ja kolmas Christophe Charlier. Sarja kokkuvõttes on Priit 25. kohal (31 p). Liider on Herlings (397 p), teine Jordi Tixier (287 p) ja kolmas Jose Butron (247 p).     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles