Vormel-1 rehviskandaal: Mercedese ja Pirelli saatus selgub enne jaanipäeva

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedes ja Pirelli peavad FIA tribunali ees rehvitesti tõttu vastust andma.
Mercedes ja Pirelli peavad FIA tribunali ees rehvitesti tõttu vastust andma. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline autoliit (FIA) andis teada, et Mercedese ja Pirelli rehviskandaali asjaosalisi asutakse üle kuulama 20. juunil.

Mercedes rikkus väidetavalt Hispaania ja Monaco etappide vahelisel Pirelli rehvitestil reegleid, kasutades tänavuse aasta võistlusautot. Lubatud on kasutada aga vaid kaks aastat vanu vormeleid. Samas pole veel selge, kas FIA saab süüdistada ka Pirellit, sest rehvitootja ei kuulu otseselt vormel-1 sarja osalejate nimekirja.

«5. juunil saatis FIA president Rahvusvahelisele Tribunalile teatise süüdistuste esitamisest Pirelli ja Mercedes AMG Petronas F1 meeskonna vastu, võttes aluseks 2013. aasta Monaco GPl Red Bulli ja Ferrari meeskondade esitatud protestid autode nr 9 ja 10 vastu (Mercedes AMG Petronas F1 meeskond) seoses sellega, et meeskond viis koos Pirelliga 15., 16. ja 17. mail Barcelonas läbi kolmepäevase rehvitesti,» teatas FIA oma ametlikus avalduses. «Pirelli ja Mercedes AMG Petronas F1 meeskond peavad Rahvusvahelise Tribunali presidendi korraldusel ilmuma tribunali kohtunikekogu ette.»

Prantsusmaal toimuv tribunali istung on meediale avatud ning algab 20. juuni hommikul kell 9.30 (Eesti aja järgi kell 10.30). FIA andis teada, et otsus kohtualuste võimaliku karistamise osas üritatakse vastu võtta võimalikult kiiresti pärast istungi lõppu. Mercedest võib oodata karistus alates rahatrahvist ja lõpetades sarjast eemaldamisega.

Vormel-1 sarja järgmine etapp sõidetakse 30. juunil Inglismaal Silverstone’i ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles