Mercedes ja Pirelli pääsesid rehviskandaalist kergete karistustega

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton Mercedese roolis.
Lewis Hamilton Mercedese roolis. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) tribunal otsustas maikuus rehvitestimisel osalenud Mercedese vormel-1 meeskonda ja Pirelli rehvitootjat karistada kergete sanktsioonidega.

Pirelli pääses noomitusega, Mercedese tiimile tehti samuti noomitus ning määrati lisakaristus, et meeskond peab vahele jätma järgmisel kuul Silverstone'is toimuva kolmepäevase noorte pilootide testsõidu. Vormel-1 meeskonna jaoks peaks selline lahendus olema hea uudis, sest tribunal oleks võinud neile määrata nii rahatrahvi ja järgmisel etapil kui ka terves sarjas osalemise keelu.

Mercedes ja Pirelli astusid tribunali ette seoses maikuus toimunud rehvitestiga, kus Pirelli soovis proovida järgmise hooaja rehve ning Mercedese meeskond andis neile selleks kasutada käesoleva hooaja masinad. Reeglite järgi võib hooajasiseste testide jaoks kasutada aga vähemalt kaks aastat vana autosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles